Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Wonderen

Beste lezers,

Ik had gedacht elke maandag een blog te schrijven, maar er hoeft maar iets te gebeuren, en het lukt niet, haha. Maandag kon ik niet inloggen op de site, dus jammer genoeg niet gelukt. Wij waren ook de hele dag weg, een appartement bezocht en daarna een paar dingen regelen in het centrum van Rio, wat moeilijk was, omdat er een demonstratie was. Gisteren heb ik de hele dag in de crèche gewerkt in Borel, waar ik de groepsleidster ondersteunde in één van de vier groepen. De kinderen waren erg druk vandaag, het was erg regenachtig, maar toch ook benauwd. 's Middags was er een groep op bezoek, die een voorstelling opvoerde voor de kinderen over tandenpoetsen en over Jezus Christus. Na moe thuis gekomen, 'thuis' in het huis van Neto en Andrea, en even gedoucht te hebben ben ik er voor gaan zitten om de blog te schrijven en vandaag, lukte het mij om mijn blog te updaten. Wij hebben een bijzondere week achter de rug. Vorige week dinsdag hadden wij een vergadering met de werkers van Jeugd met een Opdracht Borel. ´s Ochtends begonnen we met een tijd van gebed, aanbidding en uit de bijbel lezen, een tijd van samen zijn, en met elkaar delen wat een ieder de afgelopen tijd van God geleerd heeft. Samen luisteren naar God. Wij zijn op het moment met een team van 12 vrijwilligers: Neto en Andrea, Adenilde en Dantas, Davi en Guta, Fatima, Kennedy, Maria Helena, Fanny en wij samen. ´s Middags hadden we meer een tijd van concreet evalueren van de activiteiten van het afgelopen jaar en plannen maken voor 2013. Een groot gedeelte van de dag hadden we het over de financiële noden van de crèche en  hoe we hier mee om moeten gaan, en wat God wil dat we doen. De laatste twee maanden was er bijvoorbeeld geen geld binnengekomen van sponsors om de salarissen van de werkers van de crèche te betalen. Ook de overheid heeft geen subsidies toegekend. En er was ook geen hoop op giften om de komende maand de kosten van de crèche te betalen. Totaal een tekort van z'n 30.000 reais. We hebben hier samen voor gebeden.

Dinsdagavond en woensdagochtend hebben we twee appartementen bekeken. Maar wij vonden de prijs te hoog, en de appartementen niet voldoende. Woensdag overdag zijn we op pad geweest om de documenten op orde te maken voor het registreren van mijn permanente visum bij de federale politie: dus het uitprinten van aanvragen, kopieën van onze identiteitsdocumenten, pasfoto's enzovoorts. Donderdag zijn we ´s ochtends vroeg naar het vliegveld gegaan voor deze registratie, maar dat is niet gelukt, want ik had daar van te voren een afspraak voor moeten maken (terwijl de site van de federale politie niet werkt op het moment). Daarom moeten we 4 december terugkomen, met alle papieren. Daarna hebben we de hele dag doorgebracht in Santa Cruz da Serra. Het was goed om de jongens van het voetbalproject daar weer terug te zien en onze vrienden, vrijwilligers die daar wonen en werken. Magno heeft daar ook weer een training gegeven.

Na de vergadering van dinsdag hebben wij vaak God gezocht in gebed om Hem om leiding te vragen wat betreft de crèche. We hebben emails geschreven naar kerken en sponsors hier in Brazilië en contact gehad met een kerk in Nederland. Zondagavond werden wij door deze kerk verrast met het nieuws, dat een anonieme sponsor 11.260 euro wil overmaken….., dat is 30.000 reais. Ook andere mensen, hier uit Brazilie, hebben inmiddels grote of kleine giften toegezegd, omdat niemand wil dat deze crèche sluit. Want wij hebben als missie om deze kinderen lief te hebben en te verzorgen. De Creche staat bekend als een plek waar Liefde is, Gods liefde. Op momenten, wanneer wij denken dat er geen oplossing meer is, verrast God ons weer, en leert Hij ons dat wij alleen van Hem afhankelijk zijn, en dat wij in Hem moeten vertrouwen. God Zij geprezen, voor dit wonder. En wij blijven bidden zo voor het voortbestaan van de crèche, dat er komend jaar nieuwe trouwe sponsors komen. 

God bless you all,
Lieke en Magno






Reacties

Populaire posts