waar(om).

waar.
In Rio de Janeiro - a cidade maravilhosa (de prachtige stad) - wonen miljoenen kinderen in gewelddadige sloppenwijken. Zij leven een groot deel van de dag op straat, omdat er thuis en op school weinig aangeboden wordt. Goed onderwijs en een degelijke opvoeding in een gezond gezin met moeder én vader, ontbreken. De plek waar je geboren wordt, bepaalt de loop van je leven. Dit bepaalt je toegang tot gezondheidszorg, veiligheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Wat betreft de nationale economie is Brazilië geen arm land. In Brazilië wordt echter een minderheid bevoordeeld en een meerderheid benadeeld. De noodlijdende mensen in de sloppenwijken worden buitengesloten. In 2010 wonen 54 miljoen mensen in sloppenwijken in Brazilië.

waarom.
Wij, mijn man Magno en ik, werken met Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Rio en strijden tegen deze onrechtvaardigheid in de sloppenwijken, onder andere in Borel. Borel is één van de grootste en oudste sloppenwijken van de stad. De wijk heeft meer dan 20.000 inwoners. Ook in deze wijk voldoen de voorzieningen voor de kinderen niet aan de enorme vraag. De samenleving heeft waarden nodig zoals rechtvaardigheid en liefde. Wij willen de liefde van God laten zien door concrete acties, gericht op ontwikkeling van de mensen in een arme gemeenschap. In Borel heeft JmeO projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid, sport, muziek- en kunstontwikkeling. Daarnaast werkt JmeO op het gebied van burgerschapsontwikkeling en communicatie. Dit alles is werk met de jeugd en dus gericht op preventie. Centraal staat dat het deel van de bevolking dat door de samenleving wordt uitgesloten, wordt ingesloten. Zij horen er ook bij.

Kinderen worden opgevoed tot bewustzijn van mogelijkheden tot verandering, met hoop op een betere toekomst. En: ze leren Jezus kennen. Wat doen wij precies en hoe: hoe | wat.

Wij werken als vrijwilligers voor JmeO. Wij hebben een achterban die ons steunt, we doen het werk samen. Zo wordt de betrokkenheid met de hulpverlening en evangelisatie en de dialoog daarover bovendien vergroot. We hebben elkaar nodig, uitgezondene en thuisblijvers zijn even belangrijk. Lees hier meer over onder sponsor. Lees daar hoe u kunt helpen deze taken te vervullen.

Populaire posts