Nieuws uit Rio - Oktober 2018

We zijn dankbaar voor de fijne tijd die we in Nederland hadden. Van 19 september tot 19 oktober waren wij in Nederland. We hebben een goede reis gehad. Het was voor ons vakantie, rust, tijd met de familie, de mooie doopdienst van Nina, contact met de TFC en ontmoetingen in de gemeenten van Lopikerkapel en Noordeloos. We hadden ook een afspraak met de internationale gemeente Cornerstone in Eindhoven, die ons eveneens steunt, maar dat bleek helaas niet door te kunnen gaan vanwege de marathon in Eindhoven juist op die zondag.
Het raakt ons elke keer weer om mensen te ontmoeten die vertellen ons te steunen en regelmatig voor ons en voor ons werk bidden. Daar zijn we dankbaar voor en dat bemoedigt ons, omdat we ons in alles afhankelijk weten van de Heere.
We spraken met jonge mensen die van plan zijn om één of meer maanden als vrijwilliger naar Borel te komen. Het blijft altijd weer bijzonder dat de Heere het verlangen in de harten van jongeren geeft om zich enige tijd in te zetten voor de mensen in onze sloppenwijk.
Vooral voor Pérola was het wel even wennen om weer terug te zijn in Brazilië. Alles is anders en zij mist de familie. We zijn weer aan de slag gegaan en Pérola gaat alweer naar de crèche en op zaterdag naar de Nederlandse school.
Binnenkort heeft ze een uitje met de kinderen van de crèche naar een kinderboerderij. Ze heeft al uitgebreid verteld over de kinderboerderij in Nederland waar ze is geweest, over alle dieren die ze daar heeft gezien. Voor veel kinderen zal het de eerste keer zijn dat ze koeien in het echt zien. Direct de eerste dagen hier in Rio de Janeiro kregen we alweer allerlei kinderen en jongens over de vloer, die ons hadden gemist.
Lieke werkt nu halve dagen en is vooral bezig met de contacten met de vrijwilligers en de verschillende teams die naar Borel komen. Ook heeft ze de administratie van de basis weer opgepakt. De jongens van de christelijke voetbalschool zijn ook weer blij dat Magno terug is. De eerste dagen hebben ze met elkaar ontbeten en samen Bijbelstudie gedaan, gezongen en gebeden.
Afgelopen zondag zijn in de Brazilië de verkiezingen geweest. We zien het als onze taak, als christenen in de wijk, in de stad en in het land, om te bidden om wijsheid en Gods leiding van de nieuwe president, Bolsonaro.
Een hartelijke groet en Gods zegen gewenst,
Lieke, Magno, Pérola en Nina

Reacties

Populaire posts