Nieuws uit Rio - November 2018

Beste lezers,
Het eind van het jaar komt al snel in zicht. We wensen u alvast Gezegende Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar, iedere nieuwe dag beginnen met God. Nu in de adventstijd mogen we steeds opnieuw herdenken dat Jezus Christus is gezonden zodat ieder die in Hem gelooft, eeuwig leven heeft! Wat bijzonder dat ook wij deel uit mogen maken van Zijn opdracht om aan alle mensen te vertellen over Gods reddingsplan!
Wij danken God dat Kevyn, één van de jongens die we al lange tijd in Borel hebben begeleid, nog steeds in Governador Valaderes (in Minas) is en dat het goed met hem gaat. Hij werkt in de kerk, waar hij ook verblijft, en is betrokken bij de gemeente. Hij heeft het goed naar zijn zin en komt voorlopig niet terug naar Borel. Hij gaat volgend jaar zijn school afmaken. Hij wil ook de DTS gaan doen, en gaan werken als zendeling. Hij heeft verkering met een meisje uit de kerk. Wij zijn blij met dit nieuws en zijn moeder ook. God is goed! Felipe, de jongen die ook met Kevyn mee was gegaan, is weer terug, hij miste Borel. Magno had afgelopen week een gesprek met hem, en hij zegt dat hij zich zwak voelt, en graag met ons weer mee naar de kerk wil gaan.
Volgende week gaan we een maaltijd voor de jongens van het voetbalproject organiseren, als jaarafsluiting. We zien dat de laatste maanden de oudere jongens minder komen, we bidden om wijsheid om ook die groep weer aan te spreken. Ook zijn we nog steeds bezig met het opvangen van de meisjes bij ons thuis, en we helpen ook zo mee met het project met meisjes bij Jocum. In november zijn we mee geweest met een uitje met 30 meisjes naar een zwembad, ze hebben ervan genoten!
Deze maand is er bij JOCUM een team uit Finland, als outreach van hun DTS, dat meehelpt met onze projecten, en ook extra evangelisatie activiteiten organiseert. Afgelopen maand hebben we een team ontvangen uit het zuiden van Brazilie, van een universiteit. De studenten hebben verschillende activiteiten voor de kinderen in Borel georganiseerd over God, de toekomst en hun beroepskeuze.
Wij willen ook graag een gebedspunt met u delen, namelijk onze auto. Onze auto is al ouder dan 10 jaar, en begint steeds meer problemen te geven. Veel reparaties zijn er nodig geweest de laatste tijd, ook omdat de wegen hier slecht zijn. De auto maakt veel rare geluiden en is ook erg beschadigd aan de onderkant. We hebben advies gevraagd bij de garage, en het lijkt beter om de auto in te ruilen en een andere aan te schaffen. Het kost te veel om hem nog op te knappen. We zijn ondertussen aan het kijken welk type auto slim is om aan te schaffen, we denken aan een iets grotere auto, vanwege ons werk met de kinderen en jongeren uit Borel. Voor de aanschaf van de auto hebben we ongeveer 10.000 euro nodig. Auto’s zijn hier duurder dan in Nederland, vanwege de hoge belastingen. Dit is een groot bedrag, daarom vragen we uw gebed hiervoor!
Hartelijke groeten en Gods zegen
Lieke, Magno, Pérola en Nina

Reacties

Populaire posts