Nieuws uit Rio - April en mei 2018

Lieve lezers,
Op 7 april werd Nina geboren. We zijn de Heere dankbaar voor dit prachtige wonder van nieuw leven. Ook hebben we de verjaardag van Pérola gevierd, ze is 8 april jarig geweest, 3 jaar! Het is heel gezellig dat opa en oma twee weken geweest zijn. Het is ook heel praktisch, dat ze Lieke konden helpen, nu Magno alweer aan het werk is gegaan, na 4 dagen vrij. Over een paar weken komt Mettine ook nog. Dat vinden we heel leuk.

De vorige keer schreven we over de vijf jongens die de intensieve cursus Videira (Wijnstok, Johannes 15) volgden. Alle vijf hebben ze de cursus met goed gevolg afgerond. Het was voor alle vijf voor het eerst in hun leven dat ze een opleiding/cursus hebben afgerond. Het doel van de cursus was om de Weg van de Genade duidelijk te behandelen (Schepping, Zondeval en Verlossing). Dat gebeurde door lessen en andere activiteiten, om de jongens zo de mogelijkheid te geven om God en Zijn Woord beter te leren kennen, in de hoop dat ze hun vertrouwen op de Heere Jezus Christus stellen en een volgeling van Hem worden.
Het was een bijzonder moment toen ze hun getuigschrift ontvingen. Familieleden en vrienden waren erbij aanwezig. Alle vijf gaven ze een kort getuigenis. Alle vijf hebben ook uitgesproken dat ze de Heere Jezus willen volgen, dat Hij het belangrijkste is in hun leven. Ze zijn alle vijf uitgenodigd om met ons of andere stafleden van JOCUM mee naar de kerk te blijven gaan.

Nu ze de cursus hebben afgerond, komen ze twee dagen in de week bij JOCUM om er de dagopening bij te wonen. Ook worden ze intensief begeleid, wat betreft school en werk, maar het belangrijkste is het geestelijke aspect. In ieder geval twee van de vijf jongens willen de fulltime DTS (Discipelschaps Trainingsschool) gaan volgen (drie maanden theorie en twee maanden praktijk, waarbij God kennen en Hem bekend maken centraal staat).

We zijn blij dat er vanaf nu twee keer in de maand een kinderarts als vrijwilliger op de basis van JOCUM komt om spreekuur te houden voor de kinderen in Borel. Ook is er één dag in de week een tandarts op vrijwillige basis om alle kinderen van de projecten tot 12 jaar gratis te behandelen.
In mei wordt er een speciale dag georganiseerd voor de moeders van de kinderen van de crèche ter gelegenheid van moederdag. Er komt onder andere een dominee een meditatie houden over de waarde van de familie, vanuit Bijbels perspectief.
Na een maand in Borel doorgebracht te hebben voor training, begon deze week een nieuw stel het werk op een nieuwe basis van JOCUM in de wijk Cantagalo in Niteroi. We zijn dankbaar en bidden om Gods wijsheid bij deze start.
Er is inmiddels besloten dat onze DTS nu niet in mei van start gaat, omdat er nog te weinig aanmeldingen zijn, we gaan de datum verschuiven naar de tweede helft van het jaar.
Vanaf vrijdag 27 april werd op de basis van JOCUM in Borel een driedaags seminar gegeven over gebed voor de hele staf. Centraal staat dat het voor ons als zendeling, en christen in het algemeen, prioriteit moet zijn om eerst God te zoeken, vóór alle andere dingen. 

We danken u voor uw meeleven, uw gebed, uw steun en voor de cadeautjes die we voor Nina ontvingen. 

Hartelijke groeten en Gods zegen toegewenst,

Lieke, Magno, Pérola en Nina

Opa en oma met Nina
 Verjaardag van Pérola
3 jaar!
Pérola en vriendinnetjes Borel
 Visite verjaardag
Altijd hebben we wel mensen over de vloer, gezellig samen eten

Reacties

Populaire posts