Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuw Project in Rio: Trampoline - mei 2017

Project Trampoline

Speciaal voor de jongens van ons christelijke voetbalproject zijn we iets nieuws begonnen: Project Trampoline. Van iemand die christen is, konden we in Borel een ijssalon huren. Na overleg en na gebed hebben we besloten dat te doen. We ontvingen ook enkele specifieke giften om de borg en de eerste paar maanden huur te kunnen betalen, maar we zijn nog wel op zoek naar donateurs die garant willen staan voor de toekomstige maandelijkse huur. Op termijn hopen we met de opbrengst de huur en de inkoop van de grondstoffen kunnen betalen.

Een aantal jongens werkt inmiddels al in de ijssalon. Het begin ziet er veelbelovend uit. Er zijn ook kansen. We merken namelijk dat er een consumentenmarkt aan het ontstaan is in Borel. De vraag naar goederen en diensten neemt toe. Er ontstaat nieuwe werkgelegenheid, wat ook inkomsten genereert, die vervolgens weer besteed kunnen worden in de wijk. Dat is een positieve ontwikkeling en biedt kansen, waar we met Project Trampoline op inspelen.

Omdat het opleidingsniveau van de jongens niet aansluit bij wat wordt gevraagd van nieuw ondernemerschap, krijgen ze voorlopig intensieve begeleiding. Als ze werk hebben en wat geld verdienen, biedt dit tegenwicht tegen de verleidingen van drugsgebruik en drugshandel. Het zijn jongens die zich in een kwetsbare sociale positie bevinden, omdat ze zonder deze activiteit de hele dag op straat rondhangen.
Door aan dit project mee te doen, genereren ze inkomsten en bieden we hun workshops en technische opleidingen om de machines te kunnen bedienen en ijs te kunnen maken en verkopen.

Dit project werkt als een trampoline. Doe je mee, dan ga je niet alleen aan de slag in de ijssalon, maar dan leer je ook technische vaardigheden en het dragen van verantwoordelijkheid, krijg je hulp bij het omgaan met geld en kunnen ze workshops en opleidingen voor een beroep volgen. Hopelijk kunnen we hen ook in contact brengen met bedrijven waar ze aan de slag kunnen. En we willen hen ook helpen en begeleiden in hun relaties, als ze een gezin stichten en kinderen krijgen.

Ons hoofddoel van het voetbalproject is om de jongens in contact met het Evangelie te brengen in de hoop en het verlangen dat ze allemaal de Heere Jezus leren kennen. Daarom geeft Magno bij elke training een Bijbelstudie en geven we ook doordeweeks Bijbelstudies, waar wel zo’n dertig jongens aan meedoen.
Maar we voelen ons ook verantwoordelijk voor hun toekomst in Borel of daarbuiten. Daarom zijn we met dit nieuwe project begonnen. De jongens zijn er enthousiast over en wij ook. Wilt u bidden om wijsheid en om Gods zegen voor dit nieuwe project?

Een hartelijke groet en Gods zegen toegewenst,
Lieke, Magno en Pérola

Reacties

Populaire posts