Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - april 2017

Lieve lezers,

Deze maand hebben we de verjaardag van Pérola mogen vieren. Op 8 april werd ze alweer 2 jaar! We danken God dat Hij voor ons gezin zorgt, en voor onze gezondheid! We hebben de verjaardag van Pérola dit keer op de crèche gevierd, met alle groepen samen, met popcorn en een speciale verjaardagscake. Pérola vond het erg leuk!

Deze maand was een zware maand, financieel gezien, omdat de gemeente Rio de subsidie voor de crèche drie weken te laat heeft overgemaakt. Daardoor werden de salarissen van de leraressen van de crèche te laat betaald. Maar de Heere is trouw, Zijn goedheid is groot. Juist in deze moeilijke tijd kregen we verschillende giften: van de Voedselbank, een supermarkt en enkele kerken. Zo kon in de basisbehoeften worden voorzien, van ons als staf van JOCUM en van de kinderen en jongeren van de projecten.

De huiswerkklassen en alfabetisering voor de jongens van het voetbalproject worden goed bezocht. Wilt u bidden om wijsheid voor ons als leiders, en dat de Heere ons helpt met de contacten met de familie, omdat het zo belangrijk is om samen te werken, voor resultaat. De bijeenkomsten met de jongens op woensdagavond worden door ongeveer 20-30 jongens bezocht. We lezen dan uit de Bijbel en praten daarover door. We bidden samen en er wordt steeds gekeken naar de schoolresultaten van de jongens.

Wilt u mee bidden voor de oudere jongens, over wie we in het vorige Kerkvenster schreven, Renan, Eliseu, Felipe en Kevyn. Zij gaan met ons mee naar de kerk, en we begeleiden hen intensief, ook bij het oppakken van werk en studie. Maar het is voor hen soms nog lastig om ‘nee’ te zeggen tegen de drugs in Borel, omdat het zo dichtbij en zichtbaar is, ook onder hun vrienden.

Twee weken geleden hebben wij een mooie doopdienst meegemaakt, waarbij vier leden van onze kerk in Borel werden gedoopt. We zijn dankbaar dat we getuige waren van deze eerste doopdienst, en de bekering en de verandering te zien in deze drie vrouwen en de jongen die gedoopt zijn.

Hartelijke groeten en Gods zegen gewenst,

Lieke en Magno, Pérola

Reacties

Populaire posts