Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - februari en maart 2017

Lieve lezers,

We zijn nu al meer dan een maand terug in Borel, Rio de Janeiro. Op 1 februari begonnen wij, na de zomervakantie in Brazilië, als JOCUM met elkaar het nieuwe jaar, met gebed, aanbidding, dankzegging en vergaderingen over de plannen voor het jaar 2017. De Heere bemoedigde ons door Zijn Woord in Jozua 1 vers 1-9: Wees sterk en moedig!
JOCUM Borel heeft naast de basis in sloppenwijk Borel nu twee werklocaties in twee andere sloppenwijken (Tuiuti en Santo Cristo). Dezelfde projecten die in Borel plaatsvinden, worden daar ook opgezet. We bidden voor meer vrijwilligers en stafleden.

In Tuiuti vindt op dit moment onze DTS (Discipelschap Training School) plaats, met zeven leerlingen die God beter willen leren kennen en Hem bekend willen maken, het Evangelie verspreiden. Afgelopen week, tijdens carnaval, waarin de kinderen ook vrij kregen van school, werd daar een vakantiebijbelclub georganiseerd. Lieke is daar ook een dag geweest, met Pérola, om mee te helpen.



Pérola is op de crèche in Borel begonnen. Na de eerste week wennen blijft ze nu elke dag van 8.00 -12.00 uur. Na onze aankomst in Brazilië is ze een week ziek geweest, waarschijnlijk door het grote verschil in weer, klimaat en eten. We zijn dankbaar dat ze weer helemaal is opgeknapt. Ze blijft nog niet de hele dag, omdat ze jonger is dan de andere kinderen (vanaf 2 jaar), en omdat Lieke haar thuis ´s middags zo meer Nederlands kan blijven leren. Lieke werkt nu ´s ochtends in Borel (administratieve werkzaamheden en werk met kinderen en hun families) en ´s middags thuis. 

De projecten met de kinderen in Borel zijn weer opgestart, met onder meer de inschrijvingen van (nieuwe) leerlingen. Magno is nu voor bijna 2 weken in de staat Minas Gerais geweest, op de basis van JOCUM in Contagem. Daar heeft hij tijdens de carnavalstijd mee gedaan aan evangelisatieacties op straat, samen met zes jongens van ons voetbalproject in Borel.
Een aantal van deze jongens gebruikte regelmatig drugs, en is zo betrokken geweest bij de drugsbende. We danken dat God deze tijd van Magno daar heeft gezegend, ook voor deze jongens die met hem mee zijn geweest, en ze hebben mogen getuigen dat de Heilige Geest hun harten heeft geraakt en we bidden dat God zo een verandering brengt in hun levens. Vier van de zes jongens hebben nu gekozen om naar dezelfde kerk te gaan als wij, afgelopen zondag hebben ze daar een eerste gezegende dienst gehad samen. 




Nadat Magno terug gekomen is op 1 maart, is het voetbalproject weer op gestart met de wekelijkse trainingen en de Bijbelstudies. We hopen vanaf volgende week ook nieuwe huiswerkklassen en de alfabetisering op te starten, specifiek voor de jongens van het project. Op de muziekschool zijn ook de muzieklessen weer begonnen, evenals de andere projecten, zoals het meidenproject. 

Gebedspunten
Voor de jongens die op reis zijn geweest met Magno, dat de Heilige Geest in hun harten mag werken (Zé, João Vitor, Kevyn, Eliseu, Renan en Felipe)
Voor de verschillende projecten in Borel en in de andere sloppenwijken
Voor nieuwe leerlingen en nieuwe families
Voor onze gezondheid
Voor Pérola op de crèche, dat ze snel zal wennen

Versterking Thuisfrontcommissie
Een hartelijk welkom aan Aafke van der Ham in de TFC.
Fijn dat je mee gaat doen!

Hartelijke groeten en Gods zegen toegewenst 
Lieke, Magno en Pérola






Reacties

Populaire posts