Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Nederland - januari 2017

Lieve lezers,

Wij zijn vanaf 23 december tot 27 januari in Nederland op verlof. We wensen jullie allemaal een gezegend 2017 toe! Op de pagina Links / Downloads op deze blog vindt u een link naar onze bedankbrief van december 2016, ook kunt u rechtstreeks hier klikken.

Wij danken voor deze speciale tijd hier, we zien het als een cadeau van God voor ons als gezin. Tijd om uit te rusten, familie en vrienden te ontmoeten, op bezoek te gaan bij de mensen die ons steunen en ook tijd om weer wat van ons werk te laten zien (namelijk op 13 januari in CGK te Noordeloos, en 21 januari in de Hervormde Gemeente te Lopikerkapel). Ook maken we tijd vrij om te bidden voor het nieuwe jaar, dat God ons wijsheid geeft in Borel, en om Zijn leiding in alles.



Terugblik laatste semester (september-december 2016)
September
Na de drukte rondom de Olympische Spelen en evangelisatie waren we in september weer normaal aan het werk op de projecten in Borel. De creche heeft nog een speciale dag voor alle vaders van de kinderen georganiseerd, nog voor Vaderdag, waarbij een dominee over het thema Familie sprak (in Brazilië altijd de tweede zondag van de maand augustus).


In september is Lieke bijna twee weken met Pérola thuisgebleven, omdat zij ziek was (mondslijmvliesontsteking en spruw), en Lieke heeft ook last van haar rug gekregen in deze periode. We danken dat Pérola daarna snel is opgeknapt en Lieke is toen ook begonnen met fysiotherapie, wat ook helpt, maar nog doorgaat ook straks in februari.

Oktober
In oktober zijn er twee speciale data in Brazilië waar wij als JOCUM ieder jaar aandacht aan besteden. 12 oktober is de dag van de kinderen, dit jaar zijn wij de straten en steegjes van Borel ingegaan om voor de kinderen op straat te bidden en te evangeliseren. God heeft ons geroepen om deze maand speciaal voor de kinderen in Borel en voor kinderen in het algemeen te bidden. Dit ook in verband met de situatie in Borel, overlast van feesten, georganiseerd door de drugsbende, drugshandel en geweld. Op 14 oktober hebben we een speciaal ontbijt georganiseerd voor de juffen van de crèche, als cadeau en bedankje ter gelegenheid van de nationale dag van de leraar. Daarbij hebben we samen een tijd van aanbidding en gebed gehad. 



Vanaf oktober komt Magno elke dinsdagavond samen met de jongens van de voetbal voor Bijbelstudie. We zien dat de jongens geïnteresseerd zijn, zelf Bijbels meenemen en hun best doen om mee te lezen en het te begrijpen. God werkt! Wilt u meebidden voor de jongens?

Er is een groep vrouwen uit Chili op bezoek geweest. Ze behoren bij de kerk waarmee wij contacten hebben, en die ook een kerk heeft hier in Borel. Lieke is mee geweest naar de conferentie die ze hadden georganiseerd, speciaal voor de vrouwen in Borel. We zijn dankbaar voor de opkomst en het is mooi om te zien dat deze kerk groeit. 

Er is ook een nieuw project opgestart om de ouderen, de 55-plussers in Borel, te bereiken. Ons nieuwe staflid Ninha is daarmee begonnen met verschillende activiteiten. Met het oog op de maand van preventie tegen borstkanker is een speciale bijeenkomst georganiseerd in het gemeenschapscentrum van JOCUM.

November

In november zijn we een zaterdag weggeweest met de meiden van het meidenproject Alices. Het project Alices is gericht op meisjes van 7-14 jaar, in Borel, die leven in risicosituaties. Elke woensdag- en donderdagavond komen ze samen voor Bijbelstudie, evangelisatie, workshops en andere activiteiten, ook gericht op preventie van tienerzwangerschappen. Magno en Lieke zijn meegeweest als begeleiders en chauffeurs. 



December
Nadat de Olympische Spelen zijn afgelopen, lijkt het erop dat het geweld toegenomen is, in de sloppenwijken, tussen de verschillende drugsbendes, tegen de politie en ook door de politie. Ook op politiek gebied vragen wij uw gebed voor Rio, dat corruptie en waarheid aan het licht mag komen, en ook juiste acties daartegen worden ondernomen. 
We bidden om hoop voor de kinderen, jongeren en hun families, ook in moeilijke omstandigheden. De Heere Jezus geeft hoop!


Lieke is de laatste maanden druk bezig met het organiseren van de jaarverslagen, om samen met de andere stafleden op het kantoor ook de financiële administratie rond te krijgen.
Ook organiseerden we de eindejaarsbijeenkomsten deze maand, een openbaar concert in de muziekschool, een dag weg met de jongens van de voetbal, voor ieder project een eigen afsluiting, viering met de families. Daar halen we specifieke giften voor op om dit te kunnen bekostigen.




We zijn dankbaar om te zien dat God werkt door de Bijbelstudies met de jongens. Ook zijn we dankbaar om te zien dat de oudere jongens met wie wij werken, die soms verkeerde keuzes hebben gemaakt, nu toch goed op weg zijn, begonnen zijn met werken, zelf zorgen voor vriendin/vrouw en kind, en soms uit de drugsbende zijn gestapt.  We geloven dat uw gebed daarin ook een belangrijke rol speelt, voor God is niets onmogelijk. Wij doen wat wij kunnen, maar God is machtig om levens te veranderen.

Ook hebben we in december een bijzondere gift gehad van mensen uit een kerk in Rio, namelijk cadeaus voor de kinderen van het voetbalproject, de creche en de meiden. Ze kregen kleding, schoenen, speelgoed, boeken en Bijbels. Daarnaast hebben we een grote gift gekregen van een supermarkt, namelijk voedselpakketten.



We kijken uit naar de eerste week van februari, waarin we als JOCUM met alle stafleden vergaderen om voor het nieuwe jaar te bidden, God te danken en plannen te maken. Ook begint dan de nieuwe DTS, discipelschapstrainingschool, een cursus van 5 maanden voor wie meer van God wil leren kennen en de wens heeft om bij Jeugd met een Opdracht te gaan werken als zendeling. 

Een hartelijke groet,
Lieke, Magno en Pérola
e-mail: liekeinrio@gmail.com







Reacties

Populaire posts