Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - Juli en Augustus 2016

Lieve lezers,

Wij zijn dankbaar dat we net een weekje vakantie achter de rug hebben, om uit te rusten van twee drukke maanden (juli en augustus), ook in verband met de Olympische Spelen en de evangelisatie tijdens dit grote evenement. Ook was het erg leuk dat Mettine, de zus van Lieke, hier een paar weken op vakantie is geweest bij ons thuis, dat was erg gezellig, ook voor Pérola! Wij zijn een weekend weggeweest met Mettine, en hebben verder hier in Rio leuke dingen gedaan. Ze is ook een aantal dagen mee gegaan naar Borel, omdat wij ook gewoon moesten werken. We kijken uit naar december/januari, als we een maand op verlof hopen te gaan naar Nederland.

Conferentie
Vrijdag 1 en zaterdag 2 juli heeft JOCUM een conferentie georganiseerd over Zendingswerk in steden. We zijn dankbaar voor een goede opkomst, meer dan verwacht zelfs. Lieke heeft vooral meegeholpen bij de inschrijvingen en de receptie, en Magno met de logistieke kant (transport).
Eén van de dominees die spraken tijdens de conferentie, was Paulo Capellete. Hij zei: "De kerk van Christus is geroepen om de mensen te dienen die niemand wil dienen." Het was leerzaam en opbouwend om de verschillende toespraken te beluisteren, ook voor onze dagelijkse praktijk als zendingswerkers in Borel.

Crèche
De twee laatste weken van augustus hadden de kinderen op de crèche vrij, en die periode hebben wij nuttig ingevuld met het verder afmaken van de twee nieuwe zalen. We danken iedereen die daar aan bijgedragen heeft. We zijn nu nog op zoek naar sponsors voor de afwerking, de meubels en het lesmateriaal.

Cursussen
De cursus op dinsdagavond op de basis van Jocum in de sloppenwijkTuiuti over gemeenschapsontwikkeling is afgerond met een diploma-uitreiking. In september begint de tweede cursus.
Ook de DiscipelschapsTrainingSchool en Children at Risk (Kinderen in Risicosituatie) Cursus is afgerond afgelopen zaterdag met een diploma-uitreiking, Meer dan 30 leerlingen hebben de school gevolgd en een groot aantal blijft als staflid bij JOCUM, hier in Rio, maar ook in andere steden.
De laatste week van juli werd in Borel een cursus georganiseerd door een groep van een andere basis van JOCUM in Maringá, speciaal voor diegenen die christenen toerusten en hun discipelschap leren. 

Olympische Spelen
Tijdens de Olympische Spelen in augustus werd door verschillende Braziliaanse en buitenlandse teams geëvangeliseerd in de stad Rio, op verschillende locaties, als onderdeel van de Jesus 4 All beweging. Veel mensen uit Rio en toeristen uit binnen-  en buitenland werden zo bereikt met het Evangelie van de Heere Jezus.
Ook werd voorlichting gegeven als preventie tegen drugs, mensensmokkel en prostitutie. Tevens werden er mini-Olympische spelen in vijf verschillende sloppenwijken georganiseerd door JOCUM en de leerlingen van de Children at Risk school.

Voetbalproject
Tegelijkertijd vond er van 7-20 augustus een kamp plaats op de basis van JOCUM in Santa Cruz da Serra, waar wij ook vijf kinderen uit Borel heen konden sturen, onder wie drie jongens van het voetbalproject. Ook de kinderen van de stafleden van JOCUM Borel gingen mee. Zij hebben tijdens de Bijbelstudies veel geleerd over God en over de Heere Jezus, over normen en waarden en over het belang van de familie. Ze deden mee aan evangelisatie in de stad.
Het was een bijzondere tijd voor hen, met ook veel tijd voor ontspanning, waarbij het voor de jongens uit Borel moeilijk was om afscheid te nemen. Tijdens het kamp mochten wij ook één dag meer jongens uit Borel brengen voor een ochtend zeskamp en een middag Mini-Olympische spelen, waarbij zelfs gezwommen is, dat was erg leuk!
Ook hebben we afgelopen maand de uitnodiging gekregen voor dejongens van ons voetbalproject in Borel, van verschillende leeftijdscategorien, om een wedstrijd te spelen tegen een professionele voetbalclub, daarbij worden de jongens ook beoordeeld, en de jongens die opvallen mogen verder trainen bij deze club. 

Gebed
Wij vragen uw gebed voor Borel, voor een afname van het geweld in de stad, voor de projecten van JOCUM die deze week weer van start gaan na het weekje verlof. Wilt u bidden voor de vele tienermoeders in Borel, en voor wijsheid omdat Lieke wil proberen een project voor deze groep op te starten. We danken voor de vele vrijwilligers in Rio, en ook voor de vrijwilligers in Borel die deze maanden hebben meegeholpen.

Een hartelijke groet uit Rio en Gods zegen gewenst,
Lieke, Magno en Pérola

Reacties

Populaire posts