Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - April 2016

Beste gemeente, 

Wat gaat een jaar snel voorbij! Perola is al weer 1 jaar, 8 april hebben wij dat als gezin gevierd met een taart, samen met onze collega´s van JOCUM Borel, en kinderen uit Borel. Één van de jongens van het voetbalproject was jarig op dezelfde dag, dus hebben we dat samen gevierd. We weten dat zijn moeder waarschijnlijk zelf geen taart kon kopen. Wij danken God!

Afgelopen weekend, van 15 tot 17 april zijn we op reis geweest met 20 jongens van het voetbalproject tussen de 7-15 jaar (en vrijwilligers uit Borel) naar Paraty, ongeveer 4 uur rijden vanaf de stad Rio de Janeiro. We werden daar gastvrij ontvangen door de kerk Projeto Vida. Het was een bijzondere tijd voor de jongens, voor sommigen de eerste keer buiten Rio. We zijn daar met ze naar het strand geweest, waterval, gevoetbald, en verschillende groepsactiviteiten in de kerk (met groepsgesprekken, bijbelstudie, gebed etcetera). De laatste week voor vertrek ontvingen we giften waarmee we het transport konden betalen, want ter plekke werd alles verzorgd door de kerk (eten, onderdak en zelfs varen in een zeekajak). 

30 April organiseren we als JOCUM samen met de andere projecten, een ontmoeting met de families, waarbij een dominee komt spreken over Vaderschap/ Familie. We vragen gebed in speciaal voor alle tienermoeders, waar Lieke vooral veel contact mee heeft. We zijn ook aan het nadenken over een activiteit voor Moederdag in Borel. Wij zijn blij dat we twee weken geleden samen met de kerk waar we mee helpen in Borel, begonnen zijn met gebedsgroepen voor de vrouwen in Borel (elke donderdagavond) om voor hun kinderen en families te bidden, dat was al lange tijd een droom van ons!

Deze week is er ook een team van de DTS bij ons in Borel aangekomen, die voor een maand blijft als outreach, ze zullen meehelpen op de projecten, kerken en scholen bezoeken, en evangeliseren in Borel. De komende maanden, rond de Olympische spelen zullen we steeds meer teams en vrijwilligers ontvangen, vanwege evangelisatie activiteiten. 

Aankomend weekend reizen wij af naar São Paulo, waar we getuigen zijn bij een bruiloft (30 April), van de zoon van een bevriend stel, die ook sponsors van ons zijn. Het is altijd fijn om daar op bezoek te zijn, en vrienden te ontmoeten van de kerk IBAB, die we vaker bezocht hebben, en ook vaak in Borel op bezoek komt. Bid u ook voor bescherming tijdens deze reis?

Gods zegen, groeten,
Lieke, Magno en Pérola.






Reacties

Populaire posts