Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - Februari 2016

(tekst afgelopen maand, deze week hoop ik ook het nieuws van maart en foto´s te updaten)
De projecten van JOCUM Borel zijn weer actief, na de zomervakantie is alles weer open deze maand (februari), de muziekschool, creche etcetera. De eerste twee weken van februari hebben we als staf vergaderingen gehad; zo beginnen we ieder jaar. In gebed, luisteren naar God, bijbelstudie, sommige vasten ook, maar dat is niet verplicht, evaluatie van het afgelopen jaar en plannen voor het komende jaar. We begrijpen van God dat dit een bijzonder jaar is, een nieuwe tijd voor JOCUM, een tijd van herstel, opbouw. Maar dat we daarin geheel afhankelijk zijn van God, en het belangrijk is dat we eerst Hem zoeken in alles, en alle zorgen in Zijn handen leggen. Deze eerste maanden van het jaar hebben we als JOCUM weinig financien, om de rekeningen te betalen, de projecten te onderhouden. Maar we geloven dat God zorgt. Ook bij het plannen van de projecten zoeken we naar Gods wil, het gaat immers niet om het project maar om levens van de mensen in Borel, dat ze God mogen kennen. 

Magno heeft een goede tijd gehad in Belo Horizonte, waar hij samen met nog 5 jongens van het voetbalproject in Borel mee deed aan evangelisatie acties. Ook voor de jongens zelf heeft dit indruk gemaakt, en sterkt hun geloofsleven. Één van de jongens, Felipe heeft de keuze gemaakt om nu ook naar de kerk te gaan, waar wij heen gaan, en al een gesprek gehad met de voorganger. Hij heeft het verlangen om later ook een DTS te doen, een cursus van JOCUM, discipelschap training. Wij zijn hier dankbaar voor, en willen u vragen om ook voor hem te bidden.

In maart hopen we de eerste vergadering voor de ouders van de jongens van de voetbal te organiseren, zo bereiken we ook de families. En in april zijn we uitgenodigd door een kerk in een andere stad om een groep jongens mee te nemen om daar een weekend door te brengen. Zo´n reis is een bijzondere ervaring voor jongens die normaal gesproken niet veel meer zien dan hun eigen buurt, Borel, en waar ze naar school gaan. 

Met Pérola gaat het goed, de twee weken vergaderingen was ze ook elke dag mee naar Borel, ze moest wel weer even wennen aan de drukte. Nu hebben we besloten dat Lieke voorlopig halve dagen gaat, van dinsdag tot zaterdag, omdat we zien dat het anders toch te vermoeiend is voor Pérola. En soms neemt ze dan ook wat werk mee naar huis, dat gaat prima zo.
Dank u voor uw steun, financieel, maar vooral in gebed. We begrijpen dat dit essentieel is voor ons doen hier in Borel,

groeten, Gods zegen, Lieke Magno en Pérola

Reacties

Populaire posts