Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - Januari 2016

Beste lezers,

Vanuit Rio wensen we u allemaal een Gezegend 2016 toe. Wij hopen dat u ook fijne dagen gehad heeft deze Kerst, en heeft mogen vieren:
Want een kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn naam, Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. (Jesaja 9:6).

Magno heeft een goede week gehad tijdens de conferentie van JOCUM Brazilie van 14-18 december. Die zelfde week heeft Lieke in Rio het Zika-virus gehad, wat een variant is van de dengue (knokkelkoorts), maar een mildere vorm, en wordt overgebracht door een mug. We zijn dankbaar dat ze daarvan weer helemaal hersteld is en dat ook Peróla niet besmet is. De symptomen lijken op een griep, met een rode huiduitslag en gewrichtspijn, wat ongeveer een week heeft geduurd.

Kerstavond werden we uitgenodigd door vrienden in São Paulo om samen met hen door te brengen, dus we zijn voor drie dagen in São Paulo geweest. Zij zijn ook sponsors van ons, en we kennen hen al een aantal jaren. Dat was fijn en bijzonder dat we ook één van de jongens van het voetbalproject mee konden nemen, Gustavo, 13 jaar oud, voor hem de eerste keer naar een andere stad! Het was ook wel lekker om even in São Paulo te zijn, omdat het daar net iets minder warm is dan hier in Rio. De laatste weken is het hier namelijk tussen de 35-40 graden.

Terug in Rio hebben we een paar vrije dagen gehad, maar werken we ook tussendoor, omdat bij afwezigheid van de leiders (die op familiebezoek zijn) wij verantwoordelijk zijn voor de basis. Oud en Nieuw hebben we doorgebracht met de gemeente in Borel bij Fanny thuis, van de Chileense Kerk. We hebben samen gegeten en daarna gebeden. Het is fijn om zo samen met de andere gemeenteleden uit Borel, op het afgelopen jaar terug te kijken, te danken voor Gods werk, en samen met God het nieuwe jaar te beginnen. Wij zijn ook in Borel blijven slapen, omdat er bij de jaarwissseling in Borel altijd veel vuurwerk op straat word afgestoken, en feesten worden gehouden, was dat veiliger.

Ook hebben we cadeaus gekregen van een kerk in Rio (PIB - eerste baptistenkerk Copacabana), om die te overhandigen (kleren en schoenen) aan de jongens van de voetbal. We zijn daar erg dankbaar voor, het is zo mooi om te zien hoe blij ze zijn met de cadeaus. Een jongen die voetbalschoenen kreeg, Gabriel, zei tegen Magno: is dit cadeau echt voor mij... ik heb nog nooit eerder voetbalschoenen gehad, ik voetbalde altijd op mijn blote voeten. Een andere jongen, Matheus, zei tegen Magno dat het het eerste cadeau dit jaar was dat hij had gekregen, en dat op de laatste dag van het jaar!

Eind januari organiseren we met de jongens van de voetbal een ´kamp´, we zijn nog bezig met geld inzamelen, en vragen daarbij ook de hulp van de ouders van de jongens. Wilt u bidden voor dit weekend, dat het een paar goede dagen zijn, met bijbelstudie, kleine groepen, en ontspanning. 

We mogen dankbaar zijn voor het afgelopen jaar, 2015, dankbaar voor de geboorte van Pérola, in april, dankbaar voor ons verlof in Nederland. Dankbaar voor de relaties met de jongens in Borel, voor de vele gesprekken, gebeden, vooruitgang bij de jongens, nieuwe jongens en families die we hebben leren kennen, en waar we op bezoek zijn geweest. We danken u als sponsor, die er voor zorgt dat wij dit werk mogen blijven doen. We willen ook in het speciaal danken voor degene die giften hebben gegeven voor het herstellen van de tanden van de jongen in Borel waar ik een paar maanden geleden een oproep voor deed, Marcos, heel het bedrag is binnen en de behandeling bij de tandarts is al begonnen. Als de behandeling klaar is, volgt een foto!

Natuurlijk zijn er altijd ook dingen die gebeurd zijn, die moeilijk zijn. Zo zit er één van de jongens, die we al lange tijd begeleiden samen met zijn familie, in de gevangenis, sinds oktober. Wilt u bidden voor de kinderen en jongeren in Borel, dat ze niet betrokken raken met de drugshandel, of als ze al betrokken zijn geraakt, een keuze mogen maken om daar uit te stappen. En of God ons wijsheid geeft. Wilt u ook bidden voor de andere projecten, waar wij direct of indirect (administratie en onderhoud) ook mee werken (muziekschool, crèche, vrouwenhandarbeidgroep, gezondheidscentrum, meidenclub, DTS die deze maand begint - tweetalig).

Hartelijke groeten en Gods zegen,
Magno, Lieke en Pérola



Reacties

Populaire posts