Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Hulp nodig voor een nieuw gebit voor een jongen in Borel!

Beste lezers,

Wij doen hier niet vaak een oproep voor extra giften, maar dat willen we nu toch doen, omdat een jongen, die wij al lang kennen, (Magno al 10 jaar), en waar wij en Jeugd met een Opdracht in Borel al lang mee werken, urgent hulp nodig heeft voor een nieuw gebit. Zijn naam is Marcos, en hij is 21 jaar. Hij heeft zo' n slecht gebit, dat hij wanneer hij lacht, zijn hand altijd voor zijn mond doet, omdat hij zich schaamt. Hij heeft een ongeluk gehad met de fiets, en daarbij zijn voortanden gebroken. Hij woont bij zijn oma, omdat zijn ouders niet naar hem omkijken. We hopen ook dat een nieuw gebit, hem weer nieuwe hoop, moed geeft, en hem motiveert en helpt om aan een baan te komen, of een cursus te gaan doen.

Nu hebben we met een bevriende tandarts bekeken wat er precies gedaan moet worden aan zijn gebit, en wat dat zou gaan kosten. Er moeten in ieder geval 13 tanden worden getrokken, 8 tanden worden hersteld en een kunstgebit boven en onder. Dit gaat 1200 reais kosten, wat neerkomt op zo'n 300 euro. Dit is een bijzondere lage prijs, omdat ze een uitzondering maakt. Zijn familie heeft geen financiele middelen, om deze behandeling te betalen, daarom vragen wij uw hulp!


Wilt u meehelpen om Marcos weer te laten lachen, zonder schaamte? U kunt uw gift geven, door geld over te maken naar Stichting HVC, o.v.v. Brazilie tandarts, op één van de rekeningnummers van de Stichting HVC, ABN/AMRO NL 51 ABNA 0561455139; ING NL 18 INGB 0003134057.

Hartelijk dank!

Groeten en Gods zegen,
Lieke en Magno

Reacties

Populaire posts