Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Weer terug in Rio de Janeiro - Oktober 2015

Vorige week dinsdag, 20 oktober, zijn we na een lange reis weer veilig aangekomen in onze stad, Rio de Janeiro, in Brazil. We kijken terug op een goede tijd in Nederland. We konden 3 maanden verlof opnemen, omdat we de laatste drie jaar geen verlof hadden opgenomen. Het was erg fijn om veel tijd met onze familie door te brengen. We genoten van de rust, van ontmoetingen met oude bekenden en van de presentaties over ons werk. We waren onder andere bij de start van het nieuwe seizoen van de Hervormde gemeente in Lopikerkapel, waarbij we niet alleen over ons werk verteld hebben, maar waar Magno ook eenzelfde voetbaltraining aan de jeugd heeft gegeven als hij in Borel doet, met Bijbelstudie en gebed. Ook zijn we op de markt van de Gereformeerde Kerk in Lopik geweest, en op een interkerkelijke Vrouwenbijbelstudiemorgen in Krimpen aan de Lek. Ook mochten we spreken tijdens de gezamenlijke weekopening van Intro Personeel, in Alblasserdam. Tot slot zijn we ook nog bij de Stichting HVC geweest, voor een ontmoeting met de nieuwe directeur, en een interview, wat waarschijnlijk in december in het magazine van de HVC verschijnt. Allen bedankt voor de gelegenheid, interesse en steun! We kijken terug op de fijne dienst waarin Pérola werd gedoopt op 13 september. Ook was het een bemoediging voor ons dat zovelen aanwezig waren op de avond in onze gemeente, de CGK te Noordeloos. Net voor vertrek, werd daar ook nog een muziekavond georganiseerd, bedankt voor alle muzikanten die daar aan meegewerkt hebben!

We merken dat het voor Pèrola nog wel erg wennen is hier. Ze mist de familie in Nederland en alles hier is weer nieuw voor haar. Dat is ook logisch, want ze is natuurlijk nog maar 6 maanden oud! Tijdens de vliegreis ging het gelukkig heel goed met haar, op de heen- en op de terugreis. 

Lieke is van plan voorlopig (ruime) halve dagen op kantoor en in de wijk te gaan werken en Pèrola dan mee te nemen. Het temperatuurverschil is groot. In Nederland vonden wij het vooral de laatste weken fris,  hier is het soms ver boven de 30 °C en de komende maanden zal het alleen maar warmer worden.
We hebben er weer zin in om aan de slag te gaan, ons in te zetten voor de mensen hier en hun ook te vertellen over de Heere Jezus. De situatie in de sloppenwijk Borel is er de afgelopen maanden niet beter op geworden. Ondanks de afstand, hadden we toch (bijna) dagelijks contact met de jongens, en anderen die in Borel werken, via telefoon of Skype. De drugshandel en ook het geweld nemen toe. Ook verschillende (oudere) jongens van Magno’s voetbalschool zijn hierbij betrokken geraakt. We willen ons tot het uiterste inzetten om hen er weer uit te halen en ook juist te voorkomen dat de jongere kinderen hier bij betrokken raken. We vragen u om gebed en we weten en geloven dat de Heere machtig is om hen vrij te maken van de drugs.


Het doet ons echt goed om te weten dat er velen zijn die biddend achter ons werk staan en die ons ook financieel steunen. We willen u daar hartelijk voor danken. En in het bijzonder, ook alle leden van de Thuisfrontcommissie, het was leuk ook jullie te ontmoeten.


Een hartelijke groet en Gods zegen toegewenst,

Lieke, Magno en Pérola



 

Reacties

Populaire posts