Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - Juni/Juli 2015

Dit is al weer het laatste stukje uit Rio voordat we in Nederland op verlof zijn. Met ons gaat het gelukkig goed en we zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de reis.

In juli wordt het eerste semester van alle projecten in Borel afgerond, met presentaties, vieringen, diensten et cetera, waarna de staf een week vrij heeft om begin augustus weer te beginnen. Het is hier 21 juni winter geworden, dus dit zou je onze wintervakantie kunnen noemen. Het is hier nu iets kouder. Ook wordt de Discipelschaps Training School afgerond, nadat volgende week de studenten weer terug komen van hun outreach. Ze zijn in een andere staat geweest, in Minas Gerais, in een arm dorpje in het binnenland. En nu zijn ze in Niteroi, net buiten Rio, ook in een sloppenwijk aan het werk. Outreach is het in praktijk brengen wat ze op de Bijbelschool hebben geleerd, waarbij ze ook het Evangelie van de Heere Jezus doorgeven.

Magno is de laatste weken bezig geweest met het afronden van het kampioenschap. Zaterdag 11 juli is een viering georganiseerd met de kinderen die meegedaan hebben en hun ouders, waarbij ook de prijzen werden uitgedeeld. Ook bereid hij onze reis voor, in de zin, dat hij zijn taken zo goed mogelijk probeert over te dragen aan onze collega´s en een oudere jongen van het project uit Borel, die samen met één lid van de staf van Jocum Borel zal doorgaan met het voetbalproject tot Magno weer terug is. 



Een maand geleden heeft Magno een botsing gehad, waarbij een taxichauffeur met hoge snelheid uit een zijstraat kwam en hem aanreed. We zijn dankbaar dat het goed is afgelopen en er alleen materiële schade is aan de auto. We zien hier Gods beschermende hand in. De auto hebben we na meer dan een maand uit de garage opgehaald, omdat het hier lang duurt voordat de verzekering (van de tegenpartij) groen licht geeft en de betaling toezegt. Het grootste deel van de schade werd gelukkig vergoed.

Lieke doet af en toe thuis wat werk voor Jocum Borel, via e-mail en telefoon, en soms gaat ze ook naar de basis toe, omdat er bijvoorbeeld hulp nodig is bij het ontvangen van vrijwilligers uit het buitenland, de voorbereiding van documenten  en de begeleiding in Borel. De meeste taken van Lieke heeft ze ook al overgedragen aan een ander staflid tot ze terug is uit Nederland. 

Met Pérola gaat het ook goed. Ze is nu al 3 maanden oud en sinds kort heeft ze ook al haar eigen paspoort! Ze heeft ook al haar eerste vaccinaties gehad. We willen u vragen om voor haar te bidden, dat het tijdens onze reis naar Nederland goed met haar zal gaan en dat ze niet te veel pijn in haar oortjes zal voelen.

Op woensdag 29 juli hopen we in Nederland aan te komen. We zien er erg naar uit. In Nederland zullen we ook verschillende presentaties/avonden organiseren om over ons werk in Brazilië te vertellen, onder andere ook in Noordeloos.
Wilt u bidden voor Gods bescherming tijdens onze reis naar Nederland?

Een hartelijke groet en Gods zegen,
Lieke, Magno en Pérola




Reacties

Populaire posts