Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - April/Mei 2015

Lieve lezers,

Op 8 april is Pérola geboren. Pérola is nu al bijna twee maanden oud! Wat gaat de tijd snel... Wij zijn God dankbaar voor deze bijzondere tijd en dat het zo goed gaat met Pérola! De laatste weken is ze begonnen met lachen, en heeft ze ondertussen ook haar handen ontdekt. Ze groeit goed! Deze week hebben we al haar Braziliaanse paspoort op gehaald, klaar voor de reis naar Nederland! Veel van de jongens van Borel, die we begeleiden, komen vaak op bezoek bij ons thuis, en ook een paar moeders. Zelf zijn Lieke en Pérola ook al een dagje naar Borel geweest, dat was leuk! Ook veel mensen zijn even komen kijken! De komende tijd, nu ze al iets ouder is, kunnen we ook vaker eventjes naar Borel, het is toch dichtbij huis. Straks als ze twee maanden is, beginnen ook de vaccinaties, en hier in Brazilië is het ook normaal dat je elke maand met je baby naar de kinderarts gaat, voor periodieke controle, wegen etc. 

Pérola - 11 dagen oud.
Magno is twee weken thuis geweest nadat Pérola geboren is, en daarna weer aan het werk gegaan in Borel. Het kampioenschap wat hij organiseert, is in volle gang. Elke zaterdagochtend zijn er wedstrijden; ze zijn begonnen met acht teams, waarvan er nu vier van over zijn, in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Op 4 juli is de finale gepland. De jongens die meedoen aan het kampioenschap, maken deel uit aan ons voetbalproject, en er is een team van buiten Borel wat meedoet.
Elke woensdag organiseert Magno een vergadering waarbij de jongens aanwezig moeten zijn, waarbij praktische zaken van het kampioenschap worden behandeld, maar ook uit de Bijbel gelezen wordt en gebeden met elkaar. We hebben verschillende sponsors, die zorgen voor de bekers.

Ook de andere projecten van JOCUM in Borel hebben drukke agenda’s. Afgelopen week heeft JOCUM een dag voor de ´burger´ georganiseerd, in samenwerking met de gemeente, waarbij de bewoners van Borel gratis nieuwe documenten konden aanvragen, zoals identiteitskaart, arbeidsdocument, en waar juridische hulp werd aangeboden, en een behandeling van L’Oréal voor de vrouwen. Dit is erg belangrijk, omdat veel van dit soort diensten moeilijk toegankelijk zijn voor arme mensen. 

Op de basis van JOCUM is het iets rustiger, omdat de DTS-studenten op outreach zijn in een arm vissersdorp in de staat Rio de Janeiro, voor twee maanden. Outreach is het in praktijk brengen van wat ze op de Bijbelschool hebben geleerd.
Op de crèche gaat het goed. Met de 80 kinderen is het elke dag hard werken, maar gelukkig zijn er altijd extra vrijwilligers, uit Brazilië en uit het buitenland. In de maanden mei, juni en juli organiseren we verschillende bazaars, verkopen we eten, etc. voor extra financiën om de projecten te kunnen bekostigen.

In Rio de Janeiro is de laatste maanden het geweld weer toegenomen, in de sloppenwijken, tussen politie en drugsbenden en tussen drugsbenden onderling, maar ook op straat. Zelfs in de rijkere delen van de stad vinden er meer diefstallen plaats en straatroof, waarbij ook doden vallen. Bid u mee voor deze stad en voor de overheid, zodat zij goede maatregelen kunnen nemen, niet alleen op het gebied van politie en straffen, maar ook wat betreft onderwijs, gezondheidszorg et cetera.

Onze tickets zijn geboekt! Eind juli hopen we in Nederland aan te komen. Wij danken onze sponsors en alle mensen die steeds voor ons bidden. We hopen u tijdens ons verlof te ontmoeten en meer over ons werk te vertellen en te laten zien. Bedankt ook voor de cadeautjes voor Pérola! Ook zal het de eerste keer zijn voor Pérola in Nederland, wat erg bijzonder is, vooral omdat de familie haar dan ook leert kennen. Alleen haar oma is in Rio op bezoek geweest. 

Pérola - 7 weken oud.
Een hartelijke groet uit Brazilië en Gods zegen,

Lieke, Magno & Pérola

Reacties

Populaire posts