Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - Februari en Maart 2015

Bij het schrijven van deze nieuwsflits is Lieke 40 weken zwanger, de laatste loodjes! Wij danken God voor Zijn trouw in deze bijzondere tijd. Wilt u bidden dat ook de bevalling voorspoedig mag verlopen? Maart is een maand die altijd langer duurt, en dat lijkt nog meer zo nu we de baby verwachten! Het werk in Borel is weer volop in gang, na de start in februari. De crèche heeft vanaf februari een groter aantal kinderen toegelaten, namelijk 80, omdat met de bouw van de twee extra leslokalen de kinderen een jaar langer op de crèche kunnen blijven (Voorschool 2), tot 5 jaar oud. De bouw is nog niet af, dus voorlopig zijn de groepen iets groter, maar we hopen tot de schoolvakantie in juli genoeg sponsors te kunnen vinden om de constructie af te maken.

Afgelopen maand is er een team uit Noorwegen in Borel geweest, vijf weken lang, waar ze onder andere twee nieuwe leslokalen in de muziekschool hebben gemaakt en een afgelegen speelplein in Borel hebben opgeknapt. Dit was een outreach-team van een DTS (Discipelschap Training School). We hebben afscheid van hen genomen en daarna ook van de Nederlandse vrijwilligers Jan Marten en Wieteke, die 7 maanden in Borel zijn geweest. Ze waren actief bij het voetbalproject, Engelse les en fysiotherapie. Jocum zal hen missen, maar ook de families en kinderen in Borel, die een goede relatie met hen hebben opgebouwd. Ook onze DTS in Borel is in februari van start gegaan. De eerste drie maanden hebben de leerlingen les, vooral theorie, en daarna twee maanden praktijkervaring buiten Borel, in andere arme wijken.

We zijn dankbaar voor de opkomst van de jongens in het voetbalproject en de betrokkenheid van de ouders, die ook nog steeds nieuwe leerlingen inschrijven. We hebben al verschillende bijeenkomsten
georganiseerd, ook buiten de trainingen om. Vanaf mei hopen we een kampioenschap te organiseren voor de jongens in Borel en een paar andere teams, waarbij elke zaterdagmiddag wedstrijden gespeeld worden en elke woensdag bijeenkomsten, waarbij ook andere onderwerpen worden besproken, zoals belangrijke waarden en principes, Ook stimuleren we de jongens naar school te gaan, omdat dat een voorwaarde is voor deelname aan de wedstrijden. Voor het bekostigen van dit kampioenschap zoeken we nog sponsors.

Lieke heeft de laatste weken rustiger aan gedaan, vanwege de zwangerschap, maar ze gaat toch vaak naar Borel, om niet alleen thuis te blijven. Ook al verricht ze geen zwaar werk, de contacten met de families in de wijk gaan toch door, en soms wat lichte administratieve werkzaamheden. Na de geboorte van de baby zal ze zwangerschapsverlof opnemen.

In Brazilië, zoals u misschien in de media heeft kunnen volgen, is er veel onrust en protest tegen de huidige regering en president, ook vanwege corruptieschandalen en verhogingen van de belastingen. Wij willen u vragen om te bidden voor de autoriteiten van Brazilië, dat God hun wijsheid geeft in hun beslissingen.

Wij wensen u gezegende Paasdagen toe, met de volgende tekst, aan het eind van het laatste hoofdstuk van Mattheus, waar de Heere Jezus Christus, na Zijn opstanding, de opdracht aan Zijn discipelen geeft, en afsluit met: ‘En zie, Ik ben met u al de dagen tot de voleinding van de wereld. Amen.’ (Mattheus 28: 20; HSV).

Na de geboorte van de baby hoopt Cobi, de moeder van Lieke, naar Rio de Janeiro op kraambezoek te gaan. Heb je babyspullen die je weg wilt geven, nieuw of tweedehands (in goede staat) en denkt dat wij die wel kunnen gebruiken, kun je dat aan ons doorgeven, via e-mail (liekeinrio@gmail.com).

Liefs en Gods zegen,

Lieke en Magno, & baby!

Reacties

Populaire posts