Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - Januari 2015!

Beste lezers,
Wij wensen u vanuit Rio de Janeiro een Gezegend 2015 toe. We danken God voor het afgelopen jaar; een druk jaar, van hard werken, maar ook overwinningen; een jaar waarin we Gods trouw hebben ervaren en Zijn wonderen gezien, in het werk in Borel, maar ook in onze gezondheid en familie.


November en december 2014

De laatste maanden, november en december, zijn er naast de normale werkzaamheden in Borel verschillende evenementen georganiseerd, waaronder de jaarafsluitingen van de verschillende projecten, en een algemene middag voor alle kinderen in de wijk. Daarnaast heeft ook de IBAB, een kerk uit São Paulo, in het laatste weekend van november met een groep van ongeveer 30 jongeren, speciale activiteiten georganiseerd zoals ze ieder jaar doen. Waaronder gratis consult met gynaecoloog en baarmoederhalskanker preventie-onderzoek (uitstrijkje); consult met neuroloog en KNO-arts voor de gehele wijk; een verwendag en schoonheidsbehandeling voor meiden van 12 tot 25 jaar, met gesprekken met een psychologe over zelfvertrouwen en toekomstperspectief, afsluitend met een modeshow; fotografiecursus voor kinderen; voorlichting over beroepskeuze; spelletjesdag voor kinderen; en een opknapbeurt van de straat en één van de huizen van JOCUM, waar een familie zendelingen woont. 

Op dezelfde dag werdt het voetbalproject afgesloten op een bijzondere manier, met cadeau´s voor alle jongens, gegeven door leden van een Baptistenkerk uit Copacabana in Rio de Janeiro. Wij kijken terug op een bijzonder jaar van het voetbalproject, waarin het aantal jongens gegroeid is die naar de trainingen komen tot ongeveer 80 jongens van 6-26 jaar oud. Een jaar waarin we nieuwe families hebben mogen leren kennen en nu regelmatig bezoeken en zo begeleiden, ook huizen waar we nu bijeenkomsten organiseren, in kleine groepen met bijbelstudie en gebed. Het jaar waarin twee jongens van ons project in Chili gevoetbald hebben en daar actief zijn geweest in dezelfde kerk, waar we Fanny bij helpen met het oprichten hier in Borel. En zo zijn er nog veel meer dingen te vertellen, waar we God voor danken, en andere families en jongeren waar we ons zorgen over maken, en continue voor bidden of God met Zijn Geest bekering en verandering wil brengen. 

Ook werd er op 6 december een openbare uitvoering door de leerlingen en hun leraren van de muziekschool georganiseerd, waarin we de vele talenten en muzikaliteit van de kinderen, jongeren en volwassen uit Borel mochten waarderen.
Op 12 december werdt Kerst gevierd op de Crèche met de kinderen, een Kerstvertelling, en een speciaal ingestudeerd lied door de peuters voor hun ouders. Daarna werden ook cadeau´s uitgedeeld en samen een maaltijd genuttigd. We danken alle vrijwilligers, donateurs en iedereen die heeft bijgedragen aan de Crèche, en we hopen dat zij ook met ons mag blijven in 2015, waarin we als nieuwe uitdaging hebben de bouw van twee nieuwe klaslokalen op de bovenste verdieping van de crèche voor Preschool I en II. Op 15 december hebben we nog een feest gehad, speciaal voor de kinderen van de crèche, in een overdekt speelparadijs. 

Januari 2015

Vanaf kerst tot en met eind januari, was er een tijd van verlof voor de medewerkers van JOCUM Borel waarin ieder de gelegenheid gebruikt om op familiebezoek te gaan. Wij, echter, bleven in Borel, verantwoordelijk voor de basis, tijdens de afwezigheid van de leiders, omdat het niet mogelijk is het project alleen te laten, en wij later dit jaar ons verlof op zullen nemen om naar Nederland te gaan. In Januari bleef Lieke dus verantwoordelijk voor de administratie en jaarverslagen en Magno voor het begin van de constructie van de nieuwe lokalen op de crèche, en de gebouwen van JOCUM in het algemeen. Ook is Magno doorgegaan met de voetbaltrainingen. 
Luis Henrique is na een maand op verlof weer terug naar Chili, waar hij traint bij een club en verblijft in het huis van één van de dominees van de kerk waar  ook Fanny deel van uitmaakt. Hij heeft een maand doorgebracht met familie en vrienden.
Magno is daarnaast ook bezig met het schrijven van verschillende liederen voor tijdens het carnaval in februari, die door verschillende kerken en groepen gebruikt worden voor evangelisatie op straat.
We zijn blij ook een paar dagen vrij te hebben genomen om naar de zee te gaan in deze warmte, samen met vrienden die op bezoek waren uit São Paulo. Wij zijn blij dat we voor kerst ook er een weekend uit zijn geweest, naar een stadje vlakbij Rio, ook aan het strand, om even alleen te zijn, en uit te rusten. Dat was een cadeautje, niet alleen voor de verjaardag van Lieke begin december, maar ook ons 3-jarig huwelijksjubileum. Aan het eind van januari hebben we nog een cadeau gehad, van een vriendin van ons uit een andere stad, die fotografe is, en foto´s van ons heeft gemaakt, om dit bijzondere moment van de zwangerschap te registreren. 

Bedankt!

Wij danken een ieder van jullie voor jullie steun, in gebed en financieel, of op diverse andere manieren, bij het organiseren van activiteiten etcetera. Ons werk en het werk van JOCUM in de sloppenwijk Borel zou niet mogelijk zijn zonder een achterban die ieder van onze groep missionaire werkers ondersteunt.
Wij danken God voor Zijn trouw ook in ons als gezin, op het gebied van onze gezondheid, en nu met de zwangerschap van Lieke. Zo zal er ook veel voor ons veranderen dit jaar, met de komst van de baby, maar we hopen samen met u door te gaan met het werk in Borel, waar we geloven dat God ons toe geroepen heeft. We weten nog niet zeker of we hetzelfde huis blijven huren omdat het huurcontract af gaat lopen, en we nog niet met de eigenaar hebben overlegd, maar we vertrouwen in dit alles op God, en als we moeten verhuizen, bidden wij dat Hij ons daar bij zal helpen. We hopen samen met u tijdens ons verlof, waarschijnlijk in de loop van dit jaar, vanaf juli/augustus te delen in blijdschap van Gods wonderen.
Lieke is ondertussen al weer 32 weken zwanger, dat gaat allemaal goed, daar zijn we dankbaar voor. Het is soms jammer om de familie niet dichterbij te hebben, maar we kijken nu al uit naar ons bezoek aan Nederland eind dit jaar.
Nu, de eerste week van februari zijn we begonnen met een week van vergaderingen en gebed, waarna alle projecten ook weer normaal openen. Lieke blijft waarschijnlijk werken tot het eind van deze maand, wanneer ze met zwangerschapsverlof gaat. 

Groeten en Gods zegen, Lieke en Magno

Reacties

Populaire posts