Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - september en oktober 2014

Beste lezers,

Het is al weer een tijdje geleden dat wij van ons hebben laten horen, daarom tijd voor nieuws uit Borel. Ook al is het niet mogelijk om alles te beschrijven wat we de laatste maanden meegemaakt hebben, want dan zou deze blog te lang worden!, hopen we de belangrijkste dingen te noemen. Voor contact met ons, tussen de blogs door, mail overigens gerust: liekeinrio@gmail.com.

Wij hebben een nieuwtje! Lieke is zwanger! Wij zijn blij en danken God voor dit wonder! Als alles normaal verloopt, wordt begin april volgend jaar een Nederlands Braziliaanse baby geboren...! Wie op de hoogte was van onze plannen om naar Nederland te komen op verlof, dat wordt waarschijnlijk later, na augustus, voor een periode van ongeveer 3 maanden.


In Borel is er ook goed nieuws van het voetbalproject. In oktober zijn we begonnen met wekelijkse samenkomsten op de zaterdagmiddag waarin we, als team, samen met moeders en vaders uit Borel, bidden voor de kinderen van Borel, de jeugd, families en andere onderwerpen. We hopen dat steeds meer ouders zullen begrijpen wat de kracht van het gebed is, en dat Jezus Christus de enige Weg, de Waarheid en het Leven is. 
Naast de gewone voetbaltrainingen en familiebezoeken hebben we afgelopen week ook water aangelegd naast het voetbalveld, wat erg hard nodig was. Het is hier namelijk al een heel lange tijd droog weer, waardoor het voetbalveld, wat een mix van grond en zand is, erg begon te stuiven, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid van de kinderen en de trainers. Het is ook het begin van de bouw van een kleedkamer en een douche, wat nu een nieuwe uitdaging is om die af te maken. In december hopen we een bijzondere dag en uitje te organiseren om het jaar af te sluiten, waarbij de jongens cadeau´s krijgen (waarschijnlijk voetbalschoenen) van een kerk hier in Rio de Janeiro.

Ook zijn we dankbaar dat dit kwartaal alle kinderen van de voetbal worden behandeld door een tandarts, die vrijwilliger is bij onze basis JOCUM. Het is altijd weer bijzonder te zien hoeveel vrijwilligers in voltijd en deeltijd Borel dienen door zich in te zetten voor één van de projecten van JOCUM. De laatste twee maanden hebben we zelfs Nederlandse vrijwilligers, onder wie een fysiotherapeute, Wieteke, en haar man Jan, die alle dagen het voetbalproject dient! Wij danken voor de motivatie en inzet van deze vrijwilligers!

In oktober, zaterdag de 25ste, hebben we ook op het voetbalveld een speciale spelletjesdag georganiseerd met clowns, trampolines en een opblaaskussen voor de kinderen van Borel. Aan het eind werden er snoepzakjes uitgedeeld. Het is een gelegenheid om de kinderen ontspanning te geven, en bovendien te evangeliseren. Op deze dagen waren ongeveer 150 kinderen aanwezig. Op dezelfde dag hebben we ook een voorlichting georganiseerd in de muziekschool, over preventie van borstkanker en baarmoederhalskanker voor meisjes en vrouwen uit Borel, waarbij een specialiste aanwezig was. Dit alles in het kader van de Oktober Borstkankermaand. 

Overig nieuws: - In november is er een nieuw project in de muziekschool van start gegaan, in samenwerking met een organisatie SESC, die een team muziekleraren verzorgt, waardoor 100 kinderen en jongeren uit Borel zich konden inschrijven voor gratis lessen op verschillende instrumenten. 

We zijn blij en dankbaar met de toezegging van een overheidssubsidie voor de crèche, waardoor het makkelijker wordt de salarissen van de juffen elke maand te betalen. Uiteraard blijven we ook doorgaan met de sponsors en donateurs van de crèche, die in al de jaren zo trouw het project hebben gezegend, waardoor alle overige uitgaven, zoals de boodschappen voor het eten, onderhoudskosten van de ruimte, eventuele verbouwingen, energierekeningen, uitjes, et cetera die de subsidie niet dekt, kunnen worden betaald. We danken God voor deze beslissing van de overheid, waar zo lang naar uitgekeken en voor gebeden was.

We vragen gebed voor ons, voor de zwangerschap van Lieke, de veiligheid en de projecten van JOCUM in Borel, voor de families van Borel en de vrijwilligers. Bij deze bedanken we ook allen die ons steunen, maandelijks, eenmalig, financieel of in gebed.

Lieve groeten en Gods zegen, Magno en Lieke






Reacties

Populaire posts