Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - Mei en Juni 2014

Het WK is begonnen. Alle ogen van de wereld zijn gericht op Brazilie. Tijdens het WK organiseren wij als JOCUM Borel verschillende extra activiteiten, naast de gewone projecten. Zo hebben we bijvoorbeeld Bijbels verspreiden in Borel op 28 juni, maar organiseren we ook een voetbaltoernooi in juli voor de jongeren van de wijk, op 5 en 12 juli. Daar doen wel 16 teams aan mij, met daarbij ook een dag gezamenlijk schoonmaken op verschillende plekken in de wijk. Daarnaast zullen we verschillende activiteiten, waaronder een vakantiebijbelclub voor de kinderen verzorgen, omdat de kinderen een paar weken vakantie krijgen van de gemeente, behalve de kinderen van onze creche, die maar twee weken krijgen, wat wij meer dan genoeg vinden! Ook zullen we samen met de meer dan vijftien teams van over de hele wereld en verschillende kerken op verschillende plekken in Rio evangeliseren, op creatieve manieren. Zo willen we de naam van Jezus en Zijn liefde bekend maken en de corruptie, mensenhandel, seksuele uitbuiting en kinderarbeid afwijzen. Terwijl de overheid miljoenen investeert in de bouw van stadions en toerisme, leeft de grote meerderheid van de bevolking in armoede, zonder toegang tot goed onderwijs en gezondheidszorg. 

Begin mei is de zus van Lieke, Mettine in Rio aan gekomen, wat erg gezellig is! Zij is nu ook begonnen met vrijwilligerswerk op de creche en andere projecten van JOCUM Borel. We hopen dat ze een fijne tijd hier in Borel zal hebben, ze blijft drie maanden. In juli komen  ook de ouders van Lieke en Keesjan voor een paar weken, om samen vakantie te houden en een goede tijd samen door te brengen en in Borel een kijkje te nemen op de projecten. 

Met ons gaat het goed. Deze maand heeft Lieke het intern beleid van JOCUM kunnen afronden, samen met de leiding van de basis en na goedkeuring door het hele team. Ook heeft ze door middel van een nieuwe jaarverslag en beleidsplan ons register bij de gemeente wat betreft kinder- en jeugdrecht kunenn vernieuwen, zodat we erkend zijn als organisatie die met deze doelgroep werkt, wat erg belangrijk is!  ́s Middags begeleid ze verschillende families van het voetbalproject en van de creche. Bidt u mee voor deze families? 

Uw participatie door middel van gebed is onmisbaar, want zo kunnen we God aanroepen dat hij verandering mag brengen in de levens van de mensen uit Borel.

Met Magno gaat het goed, hij is blij dat er een nieuw staflid is die hem mee gaat helpen bij de voetbaltrainingen, Matheus. Ook hebben we voor drie maanden lang een paar extra vrijwilligers, via de organisatie Iko Poran. Dat is een organisatie die vrijwilligers van over de hele wereld ontvangt, en ze daarna plaatst bij verschillende projecten in Rio. Omdat Lieke verantwoordelijk is voor de vrijwilligers in Borel, en ook het contact met deze organisatie, werd ze benaderd of we geen plek hadden voor jongens die met sport willen werken, daar konden we geen nee tegen zeggen! Wij zijn dankbaar dat onder deze vrijwilligers een enthousiaste Nederlandse en een Engelse jongen is, Gerbert en Elliot, die nu ook begonnen zijn met Engelse les op twee vaste dagen in de week aan de jongens van de voetbal, meehelpen met de trainingen op de andere dagen, en ook actief bezig zijn met het zoeken van financiele steun voor het project. Zo hebben we al twee complete sets wedstrijduniformen aan kunnen schaffen en nieuwe ballen. Ook hebben we afgelopen tijd een toernooi kunnen organiseren voor de jongste jongens, van 8-12 jaar, dat was een mooie dag! Via Gerbert hebben we ook visite gehad van de journalist Humberto Tan en zijn crew van de BNR Nieuwsradio en de familie van de voetballer Stefan de Vrij van het Nederlands Elftal. Daarnaast hebben we 25 ballen gekregen van het Consulaat van Nederland in Rio de Janeiro. Super!

Dezelfde organisatie Iko Poran heeft ook een vrijwilliger gestuurd die al een tijdje meehelpt bij de vrouwen met de handenarbeidklas, wat erg leuk is, de vrouwen motiveert, en ze ook een beetje Engels leert!

Wilt u blijven bidden voor de jongens in Borel, die het meest kwetsbaar zijn om in aanraking te komen met drugshandel, wilt u bidden voor diegene die daar al bij betrokken zijn, dat God hun leven kan veranderen en die van hun families. Wilt u bidden voor de creche, en het onderhoud van de creche, omdat dat nog steeds financieel heel moeilijk is. Deze maand hopen we de subsidie van de overheid te ontvangen, maar nog steeds is de documentatie niet compleet geaccepteerd. Wilt u bidden voor de gezondheid en bescherming van ons team en de vele vrijwilligers tijdens het WK. Wilt u ook voor ons bidden als familie, en voor Mettine. Magno heeft weer in twee andere kerken de muziek van zijn nieuwe CD mogen presenteren, wilt u bidden voor de groep waar hij mee speelt!

Dank voor uw steun en gebed, Gods zegen!

Lieke en Magno

Reacties

Populaire posts