Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - April 2014

Beste lezers,

Wij zijn dankbaar dat Lieke na een week in het ziekenhuis weer is opgeknapt en weer naar huis mocht gaan. Lieke werd in het ziekenhuis behandeld voor een steeds terugkerende urineweginfectie.
Hierdoor kon ze niet aanwezig zijn bij de conferentie die ze mee heeft georganiseerd over zending en hulpverlening, die eind April in Borel plaatsvond. Wij vragen u om steeds voor onze gezondheid te blijven bidden. 

We zijn blij dat over ongeveer twee weken de zus van Lieke, Mettine naar ons toekomt om drie maanden bij ons door te brengen. Dat wordt gezellig! Zij gaat vrijwilligerswerk doen in Borel, vooral op de creche, maar we hebben ook tijd om leuke dingen samen te doen!

Magno is begonnen met de verkoop van zijn nieuwe CD. De afgelopen tijd is Magno druk bezig geweest zijn eerste cd op te nemen. Er staan elf christelijke liederen op, die Magno zelf gemaakt heeft. De afgelopen maand zijn er duizend stuks van deze cd gedupliceerd, die nu te koop is. De CD is via Stichting HVC ook beschikbaar in Nederland, met Nederlandse vertaling. Ook heeft Magno al in een paar kerken gespeeld met de groep, en nieuwe uitnodigingen binnen voor presentaties, evangeliseringsacties etc.

Lieke is vooral bezig op de administratie ´s ochtends, van de basis en van de creche, en ´s middags brengt ze visites en begeleid ze de vrijwilligers. Ze vraagt gebed om dankzegging en voorbede voor de families die ze van dichtbij begeleid. Wij vragen dat u bid voor de situatie in Borel; ondanks de aanwezigheid van de ´vredespolitie´ neemt het drugsgebruik en de verkoop van drugs toe. De drugsbende groeit, en het lijkt erop dat de politie daar niet zo veel aandoet. Dit is een gevaarlijke situatie voor iedereen in de wijk, en vooral de jongeren met wie wij werken die gemakkelijk drugs kunnen beginnen te gebruiken en/of bij de bende betrokken worden. In verschillende wijken in Rio hebben de laatste weken incidenten plaatsgevonden met geweld, tussen politie en drugsbende, wat de bewoners van Rio bang maakt. Bidt u voor deze stad, vooral in aanloop van het WK, waar veel toeristen voor worden verwacht. De overheid besteed aandacht aan voetbalstadiums en een mooie plaatje voor de wereld, maar de echte problemen worden niet opgelost. Ook de kosten voor levensonderhoud schieten omhoog, terwijl de salarissen niet meer worden.

Om niet te veel te schrijven willen we tot slot uw voorbede vragen voor Magno zijn werk in de voetbaltrainingen. Vorig jaar arriveerde hulp voor Magno, een nieuwe vrijwilliger van Jeugd met een Opdracht Borel, maar deze week hebben we te horen gekregen dat hij weg zal gaan, ivm familiekwesties. Magno staat er dus weer ´alleen´ voor tijdens de trainingen, wilt u bidden voor nieuwe vrijwilligers, uit Borel of daar buiten? Hij geeft nu training aan ongeveer 58 jongens, verdeeld over de woensdag, vrijdag en zaterdag. Zaterdagochtend komen wel 30 jongens, allemaal van 8 tot 13 jaar oud. Het zijn hele bijzondere momenten, waarbij Magno met de jongens uit de Bijbel leest, een korte meditatie houd en samen bid, waarbij de jongens zelf meelezen en meebidden! Wij zijn dankbaar voor dit werk, omdat wij geloven dat Jezus de jonge harten van deze kinderen kan veranderen, en daarmee ook de toekomst van Borel! We hebben door giften van o.a. de meiden uit Nederland die vorig jaar bij ons op bezoek waren, Marije, de nicht van Lieke en Danielle en Tamara, nieuwe uniformen voor de training aan kunnen schaffen. Dat is goed voor de identificatie van het project in Borel. Met de jongens in Chili gaat het goed, zij zijn actief betrokken bij de kerk en training in de sub19 teams van twee verschillende voetbalclubs.

Nog steeds is de subsidieaanvraag van de creche niet goedgekeurd, ook al zijn alle documenten op orde; hier in Brazilie zijn we afhankelijk van de goede wil van degene die hier beslissingen over maakt.
-         
      Wij bedanken we allen die een gift hebben overgemaakt voor de Bijbelverspreidingsactie in sloppenwijk Borel in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In slechts enkele weken tijd was de benodigde 3000 euro binnen, om 3000 Bijbels te kunnen aanschaffen. Al die Bijbels zullen persoonlijk worden aangeboden, zodat er in elk huis een Bijbel zal komen.
      Sommigen vroegen hoe het kan dat die Bijbels maar één euro per stuk kosten. Het is een speciale actie van het Braziliaanse Bijbelgenootschap die Bijbels voor die lage prijs aanbiedt en het betreft een complete Bijbel, met het Oude en het Nieuwe Testament.

Gods zegen en groeten uit Rio,

Magno en Lieke

“Christus is opgewekt uit de doden en is de Eersteling geworden van hen die ontslapen zijn. Want omdat de dood er is door een mens, is ook de opstanding van de doden er door een Mens. Want zoals allen in Adam sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden.” 1 Korinthiers 15:20-22

Reacties

  1. René Jongbloed21 juni 2014 om 09:21

    Goed bezig! Gods zegen bij al jullie werk; bij jullie gezondheid, de voetbaltrainingen, de subsidieaanvraag etc. Benieuwd hoe het nu in Borel zou zijn en hoe het met het gemeenschapshuis ervoor staat maar bovenal met de kinderen. Be blessed! René Jongbloed

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts