Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - Februari én carnaval 2014

Afgelopen maand (februari) zijn we weer begonnen met alle projecten, hier van JOCUM Borel. We begonnen 1 februari met een week vol vergaderingen en het zoeken van Gods leiding in gebed voor het nieuwe jaar. We hebben verschillende woorden, en teksten ontvangen van de Heere voor ons als basis in Borel, namelijk dat onze relatie, intimiteit met Hem essentieel is (Jeremia 9:24), door de Bijbel en het onderwijs van het Evangelie (2 Timotheus 2:15); dat de Heere getrouw is en wil schenken wat ons ontbreekt; dat Hij de God van de belofte is, de Overwinnaar en dat wij met Hem meer dan overwinnaars mogen zijn; dat we mogen uitzien naar de oogst (Psalm 126), en mogen leven en werken vanuit Zijn verbond met ons en onze toewijding aan Hem; dat het voor dit nieuwe jaar belangrijk is te onderscheiden wat van God komt en wat niet, en om gevoelig te zijn voor het horen van Zijn woord; dat gebed en vasten deel uitmaakt van onze dagelijkse routine; dat God een God is van rechtvaardigheid. Ook hebben we nagedacht over wat onze visie en missie is, om dat vast te stellen in ons intern reglement, samen met andere belangrijke regels.

Daarna hebben we een week de tijd gehad voor het opruimen en organiseren van de ruimtes, zoals de muziekschool en de eerstehulppost, waarna de lessen weer zijn begonnen, ook de crèche, de handarbeidklas en het voetbalproject. Ook wij hebben vóór aanvang van het voetbalproject een specifieke vergadering gehad met allen die meewerken aan de trainingen en de visites aan de families. We hebben nagedacht over wat we dit jaar willen bereiken en hoe we dat aan gaan pakken, namelijk het doorgeven van het Evangelie aan de jongens en hun families waar mij mee werken door middel van de relaties die wij met hen opbouwen tijdens de voetbaltraining en daar buiten. De trainingen zijn nu weer in volle gang. 

Wij zijn dankbaar dat de opname van de CD van Magno af is, en danken ook een ieder die daar een steentje aan bij heeft gedragen. We zijn nu op zoek naar iemand die voor een goede prijs de kopieën van de CD kan maken, waarna we in maart de CD hopen te lanceren op het eerste Congres van JOCUM Borel over Zending en Hulpverlening, op 28 en 29 maart. Wij geloven dat woord én daad bij elkaar horen. We hebben hiervoor allereerst alle kerken en hun leden uit Borel uitgenodigd, en ook kerken daar buiten.  We hopen hiermee ook bij te dragen aan de onderlinge eenheid, wat God van ons vraagt. Lieke is verantwoordelijk voor de inschrijvingen van dit congres, en Magno voor de muziek. Hij zal de muziek van CD ten gehore brengen en we zullen beginnen met de verkoop van de CD, waarschijnlijk voor 15 reais per stuk (ongeveer 5 euro). Wij hopen met de opbrengst van de CD allereerst de kosten te dekken, benodigde instrumenten aan te schaffen voor de groep, te helpen in ons onderhoud en mensen te helpen in noodsituaties.

Vanuit Chili, van de kerk van Fanny, waar Magno is geweest en waar de twee jongens die daar zijn aan verbonden zijn, ‘Levensbron voor de Naties’ (Fonte de Vida para as Nações), wordt er een gemeente gesticht in Borel, waar ik en Magno actief aan meehelpen. Dit is positief, want zo hebben wij een kerk waar mensen die tot bekering komen, naartoe kunnen, en mensen die beginnen te leren over het Evangelie betrouwbaar onderwijs ontvangen.

Afgelopen maand hebben we ook bezoek gehad van Johan en Jeanette Lukasse, wat erg leuk was, vooral voor Lieke, om weer even Nederlands te praten. En de mensen te leren kennen die een tijd geleden voor Jeugd met een Opdracht een werk zijn begonnen in de stad Belo Horizonte, vooral met straatkinderen. De basis in die stad in sindsdien sterk gegroeid. Nu zijn ze voornamelijk bezig met het trainen van anderen om met kinderen in risicosituaties te werken.

Wij danken de Heere voor Zijn trouw, niet alleen als het gaat over materiële zaken, maar over wie Hij is. God is goed, barmhartig, de Redder, en wij zijn geheel afhankelijk van Hem in alles.

Wij zouden het erg op prijs stellen wanneer u deze maand een speciale gift wilt geven voor ons project ‘Een Bijbel in Ieder Huis’. Wij hopen vóór april 3000 Bijbels aan te kunnen schaffen (ongeveer 1 euro per stuk), omdat wij een grootschalige evangelisatieactie gaan ondernemen, hier in Borel, samen met andere vrijwilligers van Jeugd met een Opdracht en kerken, en zo hopen wij 3000 huizen/families te bereiken. Wilt u ook een gift hiervoor geven, neem dan contact op via: liekeinrio@gmail.com. Met 1 euro kunt u al één familie van een Bijbel voorzien. En het gaat niet alleen om het overhandigen van de Bijbel, maar daarbij komt een uitgebreide visite (en wellicht volgende visites) in huis, met gesprek, gebed etc.

Ook vragen we uw gebed voor de financiele situatie van JOCUM Borel én de creche, er is nog steeds geen hulp vanuit de gemeente/overheid, dus we zijn geheel afhankelijk van giften. Het is moeilijk, omdat we elke maand vaste lasten hebben, waar we niet onder uit komen, zoals de salarissen van de werknemers van de creche. Bid u met ons mee?

Afgelopen weekend zijn we weggeweest naar een andere stad: Ouro Preto, het was carnaval in Brazilie. Ouro Preto is een koloniale stad met een lange geschiedenis, van slavernij - bij het winnen van goud, groot geworden door mijnbouw. In Ouro Preto hebben we samen met een groep van 700 jongeren en ouderen van JOCUM (Jeugd met een Opdracht uit Belo Horizonte) en verschillende kerken meegedaan aan de optocht tijdens carnaval: al 20 jaar is de christelijke carnavalsvereniging Jesus é bom a beça (Jezus is goed), bekend als één van de grootste van de stad, die altijd meedoet zonder ruzies etc. Ouro Preto is bekend om zijn carnaval, waar vooral veel universiteitsstudenten op af komen. Dit jaar had de organizador Tio Pedro (van JOCUM Contagem) Magno uitgenodigd om de muziek (samba) te schrijven en daar te spelen op straat, samen met de bateria (de muziekgroep - percussieinstrumenten), met als thema 20 jaar. Het was een erg goed weekend, met twee keer participatie aan de optocht, en elke avond/nacht evangelisatie en hulpverlening in de stad. 

Een hartelijke groet en Gods zegen,

Lieke en Magno
www.liekeinrio.blogspot.nl – liekeinrio@gmail.com

Reacties

Populaire posts