Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - december 2013

Het eind van het jaar komt snel dichterbij. Over een paar weken begint in JOCUM Borel de zomervakantie. We zijn bezig met de laatste lessen, trainingen, jaarverslagen etc. tot de afsluitingen en diploma-uitreikingen in de tweede week van december, om daarna in 2014 weer open te gaan.
Wij willen u alvast van harte een Gezegende Kerst en een Gezond 2014 toewensen.
En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader), vol van genade en waarheid,’ Johannes 1:14.
Wij danken allen die ons financieel ondersteunen, degenen die voor ons bidden, giften hebben gegeven en ons op andere manieren helpen. Wij bidden dat de Heere u zegenen mag. Wij hopen dat we ook volgend jaar weer samen mogen doorgaan, om in Rio de Janeiro het Evangelie van Jezus Christus te verkondigen en kinderen, jongeren en hun families in risicosituaties te helpen.

Kinderdagverblijf
De Onderwijsafdeling van de gemeente Rio de Janeiro is langs geweest op onze crèche, waarbij bekeken is of de ruimte aan de eisen voldoet om geregistreerd te kunnen worden. Dat is nodig om in aanmerking te komen voor subsidie van de overheid. Ook hebben we de benodigde documentatie ingeleverd. Na de controle moesten we nog enkele dingen aanpassen. Nu is de crèche goedgekeurd en zijn we officieel geregistreerd.
We moeten nu nog wachten op een nieuwe ronde inschrijvingen voor het ontvangen van subsidie. Hopelijk gebeurt dat dit jaar nog, zodat we meer zekerheid krijgen over de financiën. Dan kunnen we ook de inschrijvingen voor de kinderen openen, met een capaciteit voor 63 kinderen van 2-4 jaar.

We zijn dankbaar voor nog een wonder van de Heere. Vorige maand hadden we het krap met de crèche. We zagen geen oplossing voor het betalen van de kosten van de laatste maanden van het jaar. Toen kregen we een e-mail van de moeder van een meisje wat hier vrijwilliger is geweest, dat ze een gift had gegeven. Toen we bij de bank gingen kijken, bleek dat een gift te zijn van 30.000 reais: 10.000 euro! Zo kunnen we alle kosten van de crèche betalen tot het eind van het jaar. God is getrouw, en wij zien er Zijn hand in. Hij heeft tot nu toe niet toegelaten dat de crèche gesloten moet worden.
We zijn blij met een nieuwe samenwerking met een organisatie die vrijwilligers ontvangt vanuit de hele wereld, Iko Poran. Lieke is verantwoordelijk voor het contact met de coördinatoren van de vrijwilligers. De laatste maand zijn er al twee vrijwilligers begonnen, die meehelpen op de crèche! Ook geven ze Engelse les aan verschillende groepen in Borel. Daarnaast zijn we bezig geweest met het geld ophalen voor cadeaus voor de kinderen aan het eind van het jaar: een stel kleren, schoenen en speelgoed.

Voetbalproject
De trainingen op woensdag, vrijdag en zaterdag worden druk bezocht, soms lijkt het wel of er steeds meer jongens meedoen, dat is erg goed om te zien! Er is bij JOCUM Borel een nieuw Braziliaans stel zendelingen komen wonen, van wie de man ons nu helpt op het voetbalproject.
We doen deze maand ook mee aan een voetbaltoernooi, wat duurt tot in januari, met de jongens van 15-19 jaar, in een andere wijk, waar 16 verschillende teams aan meedoen. We zijn door naar de tweede fase, nu hopelijk op naar de derde.
Wij hebben samen met vijf jongens van de voetbal gezongen en muziek gemaakt in een kerk, op de zendings- en evangelisatiezondag. Dat was een goede dag. We zijn op zoek naar nieuwe giften en sponsors voor het voetbalproject voor volgend jaar: voor meer informatie over het project en specifieke benodigdheden – www.goal4rio.com

Teams
We ontvangen hier bij JOCUM Borel altijd veel teams, vrijwilligers uit Brazilië, en uit andere landen. Volgend jaar zullen we nog meer mensen ontvangen, vanwege het WK, en de vele evangelisatieacties die dan extra georganiseerd zullen worden. De laatste maand zijn er verschillende teams en groepen op bezoek geweest, waaronder een groep uit een kerk in São Paulo, een DTS-team (Discipelschapstraining) uit Belo Horizonte en een dominee uit Chili op bezoek, uit de kerk van Fanny, die hier met ons werkt in Borel. We hebben nieuwe plannen gemaakt om volgend jaar samen met Fanny regelmatig speciale bijeenkomsten te organiseren voor verschillende leeftijdsgroepen jongens van de voetbal en hun families, met Bijbelstudie, gebed etc. Wij doen dit nu thuis, met een kleine groep jongens, maar volgend jaar hopen we die groep uit te breiden. Het is goed om te weten dat deze kerk in Chili regelmatig voor ons en ons werk bidt.

Wij willen ook vragen of u wilt bidden voor de jongens met wie wij werken, nu we zien dat de invloed van de drugsbende in Borel weer groeit. Meer jongens raken betrokken bij de verkoop en het gebruik hiervan en de politie laat dit allemaal gebeuren. 
Deze week komen de leerlingen van onze DTS weer terug van de outreach en zaterdag zal de diploma-uitreiking plaatsvinden. We kijken terug op een geslaagde school, en bidden ervoor dat de Heere de leerlingen verder de weg zal wijzen.

Nog meer wonderen
Na onze laatste blog zijn er verschillende dingen gebeurd, waarin wij Gods hand zien. Door de Braziliaanse maaltijd, die werd georganiseerd door de TFC, is er genoeg geld opgehaald voor onze deelname aan de conferentie van JmeO Brazilië van 15-20 december. We gaan met een groep van JOCUM Borel, met een bus die we gehuurd hebben met geld van giften en acties die we hier hebben georganiseerd, zoals een feijoada (net zo’n Braziliaanse maaltijd). We nemen ook twee jongens van de voetbal mee, omdat dit een hele goede ervaring voor hen zal zijn. 

Magno is bezig met de voorbereidingen voor het opnemen van zijn CD. Wij kunnen dat nu ook bekostigen, omdat we een grote gift hebben gekregen. Wat een wonder! Aan God alle eer! Wij zullen ook een gedeelte van de gift gebruiken (samen met giften die we eerder ontvangen hebben) voor de aanschaf van een auto, die hard nodig is voor ons werk. 

Ondertussen zien we uit naar nieuwe sponsors die ons maandelijks willen steunen. Neem daarvoor contact op met Stichting HVC of de TFC. 

In alles mogen we op de Heere vertrouwen, op Zijn Voorzienigheid, in alles wat wij nodig hebben, waar we Hem ook mogen dienen, in Zijn Koninkrijk.
We danken Hem voor onze gezondheid en we vragen u om voor ons te blijven bidden, want in alles zijn we van Hem afhankelijk.

Hartelijke groet en Gods zegen,
Lieke en Magno

Reacties

Populaire posts