Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - juli en augustus 2013

Beste lezers,

Wij hebben twee drukke maanden achter de rug. Juli en augustus zijn de koudere wintermaanden hier in Rio de Janeiro. In juli hebben we naast onze normale werkzaamheden met de projecten van JOCUM Borel bezoek gehad van de IBAB (baptistenkerk) uit São Paulo. Met een groep van 40 jongeren en professionals hebben zij verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen, jongeren, vrouwen en mannen in Borel, o.a. gratis huisarts, tandarts en neuroloog-consulten, schoonheidsverzorging en kapper, vakantiebijbelclub, voetbal, filmcursus etc. Magno was verantwoordelijk vanuit JOCUM voor de voetbaltrainingen en Lieke voor de vakantiebijbelclub. Het was een drukke week met een mooie afsluiting.

Het laatste weekend van juli zijn Magno en ik met tien jongens van ons voetbalproject in Borel, naar São Paulo geweest, naar vrienden uit deze zelfde kerk, die activiteiten hadden voorbereid voor de jongens: een paar voetbalwedstrijden, een BBQ, samba, een bezoek aan een jeugdgevangenis waar ze een sociaal werk hebben en aan evangelisatie doen en op zondag gezamenlijk naar de kerk.


De afgelopen weken waren vier Nederlandse meiden als vrijwilligsters op ons project. Ze hebben geholpen op de crèche en meegedaan aan allerlei activiteiten. Ook hadden ze een paar grote giften bij zich, waarvan onder andere 20 matrassen voor de crèche konden worden gekocht, vijf gitaren voor de muziekschool, twee computers en keukenkasten.Lieke werkt één of twee dagen per week op de crèche en is sinds kort verantwoordelijk voor personeelszaken van de hele basis. Ook werkt ze mee bij de Discipelschaps Training School (DTS) en geeft ze Engelse lessen aan de jongens van Magno’s voetbalproject.De afgelopen maand was er ook een DTS-team uit Mexico op bezoek. Ze werkten mee op de verschillende projecten en op zondag zijn we gezamenlijk naar de kerk geweest.

Verder zijn we op bezoek geweest bij Janneke Verhulst. Met haar hebben we ervaringen uitgewissend over het werken met kinderen in sloppenwijken. Eerder bracht Janneke een bezoek aan ons project in Tuiuti.
Magno wordt regelmatig uitgenodigd door kerken in de omgeving en soms ook verder weg, om te komen zingen in de diensten, een boodschap door te geven en ook wat te vertellen over ons werk.

De afgelopen maanden heeft Magno nieuwe christelijke, evangeliserende liederen gemaakt. Als er voldoende geld binnen is, wil hij een cd opnemen. We hebben al een gift ontvangen voor de helft van de kosten, maar er is nog ongeveer 750 euro nodig. Hopelijk zijn er een paar mensen die een financiële bijdragen willen leveren.
In december willen Lieke en Magno graag naar een conferentie, die wordt gehouden voor alle medewerkers van Jeugd met een Opdracht Brazilië. Het doel van deze conferentie is toerusting en uitwisseling van ervaringen. Voor 1 oktober aanstaande hebben we daar 480 euro voor nodig. Dat zijn de kosten voor die week + transport. Ook willen we graag op korte termijn een auto aanschaffen. Daarmee kunnen we veel reistijd besparen en ook veel geld wat we nu uitgeven aan openbaar vervoer. Een gebruikte auto van een jaar of tien oud kost in Brazilië ongeveer 5000 euro.

De laatste tijd heeft Lieke weer meer gezondheidsklachten. 
Wilt u bidden voor haar gezondheid?


Een hartelijke groet,
Lieke en Magno, Jeugd met een Opdracht Borel, Rio de Janeiro

Reacties

Populaire posts