Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - juni 2013 en vooruitblik

Beste lezers, 

De crèche heeft een moeilijke tijd achter de rug op financieel gebied. We mogen de Heere danken voor alle mensen die gedoneerd hebben, waaronder de Cornerstone Baptist Fellowship uit Eindhoven, en de jaarlijkse steun van de groep uit Zwitserland, die afgelopen week binnengekomen is. Hierdoor kunnen we de komende zes maanden weer rustig ademhalen.

Op 8 juli D.V. begint in JOCUM Borel de eerste DTS: Discipelschap Training School, met als doel christenen voor te bereiden op missionair werk; God te kennen en Hem bekend te maken. Deze school wordt gehouden op de basis van JOCUM, dus wij als vrijwilligers zullen daar ook bij betrokken zijn. Lieke zal waarschijnlijk één van de leerlingen begeleiden als mentor en de academische kant verzorgen. Wilt u ervoor bidden dat dit een goede tijd mag zijn?
Lieke werkt tegenwoordig naast de begeleiding van leerlingen en hun families, ook vast een paar dagen per week op het kantoor van JOCUM en zet zich in voor de organisatie van de projecten en ook steeds meer voor de fondswerving ervan.

Zoals velen wellicht opgemerkt hebben, stonden Rio de Janeiro en Brazilië de afgelopen maand in het teken van de Confederations Cup, een internationaal voetbaltoernooi, maar misschien nog wel meer: de protesten. De Brazilianen protesteren tegen corruptie en het gebrek aan publieke voorzieningen. De overheid verspilt te veel geld aan deze grote sportevenementen en de kosten komen voor rekening van de bevolking. Wij staan achter deze protesten, die grotendeels vreedzaam verlopen. Het geweld en vandalisme wordt door de media uitvergroot en wordt onder andere veroorzaakt door een agressief optreden van politie en vandalen die van de gelegenheid gebruik maken. Wij bidden ervoor dat de overheid in zal zien dat verandering nodig is. Enkele vrijwilligers van JOCUM Borel doen actief mee, wij zelf steunen hen vooral in gebed. Ook bidden wij er voor dat steeds meer christenen in dit land hun verantwoordelijkheid nemen en op de bres gaan staan voor de sociale misstanden en omkijken naar de zwakkeren.

Als tegenhanger van de Confederations Cup hebben wij als JOCUM in Borel de Awareness Cup georganiseerd, op 15 en 22 juni. Op 14 en 21 juni hebben we in het kader van dit toernooi met de voetballers van de 16 participerende teams verschillende plekken in Borel schoongemaakt en gewerkt aan het bewust maken van de bewoners van Borel van hun verantwoordelijkheid om te zorgen voor de plek waar ze wonen. Maar we willen ook gezamenlijk onze gedachten en ons gedrag ‘recyclen’ (denk aan de blauwe kaart tijdens de wedstrijden: voor schelden). Ons eigen team, Brazilië, werd tweede.
De twee weken rond dit voetbaltoernooi hebben we een groep mensen op bezoek gehad uit een kerk in Denver, wat erg goed was. Zij hebben ons meegeholpen en een voor hen heel andere wereld leren kennen.

Begin deze maand zijn we samen een weekend naar São Paulo geweest. We hebben daar een fijn weekend gehad met vrienden, en ook nuttig, omdat we onder meer de bekers hebben gekocht voor het voetbaltoernooi wat we georganiseerd hebben en een compleet uniform  hebben gekregen voor Magno’s team. Ook hebben we een dag meegedaan aan het werk wat de kerk daar, waar we regelmatig contact mee hebben via onze vrienden, verricht in een jeugdgevangenis.
Deze maand komt weer een groep van ongeveer 40 jongeren uit deze Baptistenkerk naar Borel om een paar dagen sociale acties te organiseren, samen met JOCUM, zoals een voetbaltoernooi voor veteranen, een vakantiebijbelclub, kappers, artsen en een tandarts, etc.

Wij willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de opbrengst van de markt en andere activiteiten, die georganiseerd zijn in o.a. Noordeloos en Lopikerkapelle. Het is zo goed om te weten dat jullie met ons meeleven, ons steunen met gebeden en giften. 

Gebedspunten:
-         Voor ons als familie en onze gezondheid;
-         Voor onze financiën;
-         Voor het voetbalproject: dat God ons steeds de wijsheid geeft hoe we het best met de jongens en hun families kunnen werken;
-         Voor de Engelse lessen die Lieke begonnen is met de jongens van het voetbalproject.
-         Voor de overheid van Brazilië.

Foto´s volgen nog, in een volgende post!
Een hartelijke groet en Gods zegen,
Lieke en Magno, Jeugd met een Opdracht Borel, Rio de Janeiro

Reacties

Populaire posts