Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Een eigen (huur)huis!

Na een lange zoektocht en veel gebed, hebben wij een huis/appartement gevonden om te wonen. En daar zijn we erg dankbaar voor! Morgen gaan we het contract tekenen, en moeten we de borg betalen (3 x de huur van een maand). De huur van het huis is niet heel goedkoop, 500 euro per maand, maar dat is op het moment de normale huurprijs hier in Rio, en dit is het goedkoopste wat wij hebben kunnen vinden. Als we de sleutel hebben zullen we foto's op de blog zetten. Het huis staat in Andarai, een wijk dichtbij Borel.

De afgelopen maand was het voor de meeste vrijwilligers van JOCUM Borel vakantie, maar voor ons niet zo, omdat wij druk bezig waren met het vinden van een huis. We zijn één weekendje weg geweest, naar Sao Paulo, naar een bruiloft van goede vrienden, die wij hier in Borel hebben leren kennen, dat was erg leuk. We zijn een paar dagen weg geweest naar de basis in Santa Cruz, voor een jongerenvakantie die daar werd georganiseerd, waar ook een paar van onze leerlingen uit Borel aan meededen. De afgelopen week zijn de leiders van de basis weer terug gekomen, en zijn we ook weer begonnen met werken. Eerst een paar dagen vergaderingen over wat we dit jaar allemaal gaan doen, en wat God ons hier over te zeggen heeft, en nu zijn we vooral bezig met het voorbereiden van de start van de lessen, dus schoonmaken, inschrijvingen etc.

Wij willen uw hulp vragen met onze verhuizing. Nadat wij getrouwd zijn, hebben wij geen meubels aangeschaft, omdat wij toen de DTS gingen doen, en daarna naar Nederland zouden gaan, we hadden dus geen eigen huis. Nu wij de komende jaren hier vast op deze plek zullen blijven, en geloven dat dat ook Gods wil is, kunnen wij ons eigen huisje inrichten. Als basis om uit te rusten, maar ook om mensen te ontvangen. Alle beetjes helpen, maar u mag natuurlijk ook zeggen: ik geef een koelkast. Wij zullen de komende twee weken veel uitgaven moeten doen, denk aan onze verhuizing, het verven van het huis en een paar reparaties (waaronder de douchecabine en een trapleuning), wat bij elkaar, ongeveer 750 euro zal kosten. En het kopen van meubels en witgoed die wij nog niet hebben, maar wel nodig zijn. Natuurlijk heeft een aantal de prioriteit, en zullen we die eerder kopen, en een paar andere dingen later.

De koelkast, wasmachine en fornuis (+afzuigkap) samen, wat onmisbaar is, komt op een totaalbedrag van: 1500 euro. En dan later nog eens een TV en een printer. Wat betreft meubels, hopen we verder een kledingkast voor onszelf te kopen, we leven nu al meer dan een jaar uit koffers! Elke dag, de koffer open en weer dicht, haha. Sinds onze bruiloft slapen we op een bedonderstel/box, dus daar hopen we een matras voor te kopen de komende maanden. En denk verder aan bijvoorbeeld: een logeerbed (omdat we ook altijd veel van de jongens van ons project over de vloer hebben), een kast voor in de logeerkamer. En ga zo maar door, alles wat je voor een huis kunt bedenken! Bank voor in de kamer, eettafel, stoelen enzovoorts. Het totaal van meubels komt uit op zo'n: 2500 euro. Giften kunnen overgemaakt worden naar Stichting HVC (ABN/AMRO, rek.nr. 561455138 of ING rek.nr. 3134057), bijvoorbeeld ovv gift Brazilie huis.
Dank jullie voor jullie gebed, en voor jullie hulp,

Groeten uit Rio, Magno en Lieke

Reacties

  1. Van harte gefeliciteerd en Gods zegen in jullie nieuwe woning!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oi "Tia" rs.
    Chamo-me Hélio Magno Oliveira Ribeiro, digamos que eu seja uma espécie de sobrinho seu.
    Estava fazendo uma pesquisa sobre imigrantes no Brasil e cai no seu site, fiquei surpreso quando vi a foto do meu tio ali,haha.

    Fui são luis esse ano, rever os parentes, manda ele entra em contato comigo quero mostra as foto pra ele, abração.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts