Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar!

Hierbij willen we jullie goede kerstdagen toewensen en een gezegend 2013! We willen iedereen bedanken die ons gesteund heeft dit jaar, op verschillende manieren, en we wensen jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar. We hopen ook volgend jaar weer samen met u te bouwen aan Gods koninkrijk hier in Rio de Janeiro. Samen te strijden voor rechtvaardigheid en verandering.
Jezus Christus is geboren, en onze taak is het helpen van anderen bij het leren kennen van de Waarheid. - En de herders keerden terug en zij verheerlijkten en loofden God om alles wat zij gehoord en gezien hadden, zoals tot hen gesproken was. - Lucas 2:20.

De laatste twee weken hebben we het druk gehad en geen tijd gehad om een blog te schrijven. Wat hebben we allemaal gedaan? We hebben geholpen bij een voetbaltoernooi in Santa Cruz da Serra, op vrijdag en zaterdag 7 en 8 december voor de jongens van het project, als afsluiting van dit jaar. Er waren vijf verschillende teams op bezoek van andere projecten, buiten Jeugd met een Opdracht. Het was een goede dag, wel erg warm! Magno was de coach van het team van 15 jaar oud en Lieke zat achter de kassa van de snacks, die de hele dag door verkocht werden. Er was ook veel publiek aanwezig. Het was een goede dag en Magno heeft goede gesprekken met de jongens gehad, ook als evaluatie van het afgelopen jaar.

De zondag daarna zijn we hier in de buurt van Borel naar de kerk geweest, samen met Lucas, één van onze jongens van Borel. Naar de kerk Sara Nossa Terra, waar veel jongeren uit Borel heen gaan. Lucas is het niet gewend om naar de kerk te gaan, maar we nemen hem vaak met ons mee, waar we ook naar toe gaan. Soms ook mee naar de stad, of ergens een broodje eten. Lucas heeft het soms best moeilijk, omdat hij zijn vader niet meer heeft, dan heeft hij echt iemand nodig, zoals Magno, die een voorbeeld voor hem kan zijn, hem iets kan leren. Wij doen altijd ons best om met hem en zijn broer extra tijd door te brengen.

Ook is Lieke een dag in Tuiuti geweest, de wijk waar ze vorig jaar gewerkt heeft, om Graça gedag te zeggen, één van de vrijwilligsters waar ik samen mee heb gewerkt toen ik daar woonde. We zijn ook even de wijk in geweest en daar een activiteit gedaan met de kinderen als afsluiting van het jaar, we hebben het daar ook over de betekenis van Kerst gehad. 
14 tot 16 december stond in het teken van afsluitingen van onze verschillende projecten. Vrijdag 14 december heeft Magno een bijeenkomst georganiseerd voor de jongens van de voetbal. Met pagode (muziek) en snacks, hebben ze samen een gezellige avond gehad.
Zaterdag de 15e hebben we een feest georganiseerd, samen met andere mensen hier uit Rio, voor 130 kinderen uit Borel op een recreatieterrein (met zwembad, speeltuin, enz.), o.a. alle kinderen van onze crèche. Dat was veel werk, veel zweten, want het was erg warm, maar we hebben een erg goede dag gehad. Alle kinderen hebben cadeaus gekregen, en we hebben lekker gegeten: barbecue. We zijn blij dat de crèche niet dicht hoeft te gaan volgend jaar, dankzij grote en kleine giften, gebed en andere soorten steun.





















De dag daarna hebben we samen met alle andere vrijwilligers van Jeugd met een Opdracht Borel uitgebreid middag gegeten, ook als afsluiting van een bijzonder jaar. Dinsdag 11 december waren wij 1 jaar getrouwd, wat gaat de tijd snel.... We danken God voor dit enorme cadeau, wat ons huwelijk voor ons is. Dank jullie voor alle felicitaties!

De afgelopen weken zijn we ook verschillende dagen op zoek geweest naar een huis, onde andere in een andere wijk, ook dichtbij Borel, maar meer de berg op. We hebben ver gelopen, in de felle zon, maar jammer genoeg niets gevonden. We hebben twee appartementen bekeken, en daar een huurvoorstel gedaan, maar dat is niet geaccepteerd . De zoektocht is erg vermoeiend!
Soms dromen we ervan... een huis hier in de buurt te kopen, maar het is soms moeilijk om geduld te hebben. We hebben nu een huis op het oog via via, maar we weten pas over twee weken met zekerheid of dat doorgaat. 
De laatste week zijn we vooral bezig geweest met verslagen, schoonmaken, opruimen, enz. Last but not least, goed nieuws uit Noordeloos. Kijk op de site van SV Noordeloos. Toen wij in Nederland waren heeft Magno gevoetbald bij SV Noordeloos, in het derde. Dat was erg leuk, en we houden steeds contact met de club. Ze gaan nu een actie organiseren voor ons voetbalproject Goal4Rio in Borel, op de nieuwjaarsbijeenkomst op 5 januari. We zijn hier erg blij mee! 

Groeten, Lieke en Magno

Reacties

Populaire posts