Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Bijna naar Nederland!

Even een klein berichtje. Vrijdag 29 juni zijn we geslaagd voor onze DTS, en hebben wij ons diploma in ontvangst mogen nemen. Hiermee begint een nieuwe periode, waarin we steeds met God ook nieuwe dingen mogen blijven leren. Wij willen de tijd nemen om naar God te luisteren over wat wij gaan doen na het verlof in Nederland. Één ding is zeker, dat wij Gods koninkrijk willen dienen, als familie, en dat de komende jaren hier in Rio de Janeiro. JOCUM heeft verschillende basissen in Rio de Janeiro die wij allemaal kennen: Borel, Tuiuti, Parada de Lucas en Santa Cruz da Serra. In elk van deze wijken hebben wij al waardevolle relaties mogen opbouwen en hebben wij de specifieke moeilijkheden leren kennen. We moeten nu de keus gaan maken voor het dienen van de kinderen, adolescenten en hun families in één van deze wijken, en we bidden voor een huis in of dichtbij een van deze plekken. Bij het maken van deze keuze willen wij ons door God laten leiden....

Twee weken na het eind van de cursus hebben wij onze spullen ingepakt en hebben wij ons tijdelijke huis in Santa Cruz da Serra achter ons gelaten. We zullen zeker regelmatig terug blijven komen, om onze vrienden op te zoeken, en de kinderen en families die we hebben leren kennen en een band mee opgebouwd hebben. We zijn van dit plekje op de wereld gaan houden en geloven dat God een speciaal plan voor deze mensen heeft.


We verblijven nu tijdelijk in het huis van Neto en Andrea, de leiders van JOCUM Borel, totdat wij naar Nederland gaan. Vorige week hebben wij mee mogen helpen met het vierdaagse project Pé no Morro do Borel (voet op de berg Borel), wat elk jaar georganiseerd wordt door JOCUM samen met de IBAB, een kerk uit São Paulo, waar wij al lang bevriend mee zijn. Lieke heeft deze dagen in de keuken gewerkt, om voor het grote team (50 mensen) te zorgen; en Magno zorgde voor de activiteiten voor ongeveer 40 adolescenten. Nadat het team weg is gegaan, is er nog steeds een aantal mensen van de IBAB aan het werk in de muziekschool van JOCUM voor een complete verbouwing. Als het af is, zullen wij de foto´s laten zien! We mogen God danken voor het bouwmateriaal, de schilders etc. Deze verbouwing is iets waar wij al jaren voor bidden, onder andere voor de veiligheid van onze leerlingen.

Gisteren hebben wij de verjaardag van Magno gevierd, s´middags door langs een groot meer in Rio te fietsen: Lagoa; en s´avonds met een taartje! We mogen God danken voor dit nieuwe jaar. Deze week zal Lieke meehelpen met een week zomeractiviteiten in Tuiuti voor de kinderen, ook in samenwerking met een kerk, en we zullen deze laatste weken nog een paar keer naar Santa Cruz gaan, voor een paar wedstrijden van ons voetbalproject en een speciaal feest alvast ter gelegenheid van vaderdag voor de vaders van onze leerlingen. Tussen alle activiteiten door, bereiden we onze reis voor en proberen we ook de tijd te nemen om uit te rusten. We komen 17 augustus aan in Amsterdam.

Hartelijke groet en liefs, Magno en Lieke

Reacties

Populaire posts