Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Naar school...

Wij zijn bezig met de school van Jeugd met een Opdracht: de discipelschapstraining, voor wie daar bekend mee is. De school is helemaal in het portugees, dus dat is best intensief voor Lieke, maar het gaat beter dan gedacht. We leren onszelf beter kennen, en we leren God beter kennen door wat Hij zegt wie Hij is, in Zijn woord. Waardoor wij kunnen zijn wie God wil dat we zijn. Van maandag tot vrijdag beginnen we om half zeven met ontbijt, een uur meditatie (individueel gebed en bijbelstudie), dan een uur met de groep zingen/gebed/gesprek/les over een bepaalde waarde en daarna les over verschillende onderwerpen tot half 1 ´s middags. We hebben bijvoorbeeld de volgende waarden besproken die belangrijk zijn bij JOCUM, maar ook voor iedereen: Integratie, Waarheid, Realizatie, Iniciatief, Radicale Gehoorzaamheid, Verplichting en Leiderschap. De lessen die wij tot nu toe gevolgd hebben gaan over: Gebed, Meditatie, Gods Woord, Berouw, God kennen, Zijn stem horen, Rechten opgeven, Vaderhart van God, Gods koninkrijk, Identiteit, Roeping, Carriere, Kunst, Vreze voor God, Vergeving, Aanbidden, Zending, Discipelschap, Evangelisatie en meer.

Na het middageten zijn de activiteiten elke dag verschillend. Drie dagen in de week zijn we praktisch bezig, met het dienen van de basis waar we wonen, van schoonmaken tot lesgeven. Donderdagmiddag hebben we gesprekken met onze individuele leiders/mentoren en vrijdagmiddag groepsgebed. Zaterdag gaat de meerderheid van de leerlingen naar Parada de Lucas, een sloppenwijk waar ik afgelopen jaar ook gewerkt heb. Alleen wij blijven hier in Santa Cruz, Magno geeft voetbaltraining en Lieke werkt op de administratie, huisbezoeken bij da families van de leerlingen van Magno. Op zondag hebben we vrij om uit te rusten en naar de kerk te gaan, waarbij Magno soms gevraagd word ergens muziek te maken en zijn getuigenis te geven. De basis waar we de opleiding volgen is ver van Borel en Tuiuti vandaan, ongeveer 2 uur met de bus. Twee weken geleden zijn we in het weekend na anderhalve maand weer even daar op bezoek geweest, dat was goed, omdat we de mensen daar natuurlijk ook missen. Andere weekenden komen er soms vrienden daarvandaan bij ons logeren.

We hebben het goed naar ons zin, het is niet allemaal nieuw omdat we al een tijde bij JOCUM Rio werken, maar toch leren we nieuwe dingen, over onszelf en over God, waardoor wij zelf ook veranderen. Naast de lessen en activiteiten moeten we ook wekelijks een verslag inleveren, hoe we die week beleefd hebben, en verschillende bijbelstudies (over protagonisme in Ester, identiteit en roeping in Efeze). Het is af en toe erg vermoeiend, vooral Lieke heeft daar last van omdat het klimaat hier een beetje anders is, vochtiger/benauwder, maar God is getrouw en ze heeft toch de belangrijkste dingen van de school tot nu toe kunnen doen.

Bid u ook voor de gezondheid van Lieke die een paar onderzoeken moet doen en terug moet komen bij de dokter. Magno en Lieke zijn er ook over aan het nadenken de tweede helft van het jaar op verlof naar Nederland te komen en het nieuwe visum van Lieke aan te vragen. Bid u hiervoor mee, en voor het geld voor de tickets? Wilt u bidden dat wij veel mogen leren bij deze training, en dat God ons duidelijk maakt wat onze weg is voor de toekomst, na deze school en nadat we terug zijn uit Nederland? Waar Hij wil dat wij gaan wonen en werken, wat Magno gaat doen met zijn muziek, die hij geschreven heeft. Wij zijn gewend aan dit leven in JOCUM maar wij maken ons af en toe ook zorgen over een huis. We mogen op God vertrouwen in alles, Hij geeft ons wat wij nodig hebben. Wilt u ons helpen, om op dit moment, de volledige kosten van de school te kunnen betalen en andere uitgaven (zoals transport, gezondheid enz.), neem dan contact op met de TFC, de HVC of mail mij. Hartelijke dank voor jullie interesse en steun. Wilt u ook God danken voor alle zegeningen die Lieke en Magno deze afgelopen maanden mochten ontvangen, we mogen God danken omdat we niets te kort zijn gekomen tijdens de opleiding, omdat we Gods stem mogen horen, omdat we Zijn onderwijs mogen ontvangen, omdat we hun tijdelijke huisje gezellig hebben mogen inrichten, voor hun nieuwe vrienden en collega´s enzovoort. Dank voor het geld wat de creche in Borel mag ontvangen van de School met de Bijbel in Noordeloos.

Groeten en heel veel liefs,
Magno en Lieke

Reacties

Populaire posts