Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Verhuizen!

Lieve mensen,

Wij zijn weer terug van weggeweest. Een maand niets van onze laten horen, ook omdat we af en toe op reis waren, zonder internetverbinding. Toch was dat ook wel even lekker na een druk 2011 en onze bruiloft in december. We hebben eerst rustig aan gedaan, nadat de familie van Lieke weer terug naar Nederland was gegaan, en nog wat tijd doorgebracht met de familie van Magno hier in Rio. We zijn een week in Sao Paulo geweest bij onze vrienden Silvana en Marcelo, die wij al een tijd geleden hebben leren kennen omdat zij elk jaar een maand in Rio doorbrengen, samen met een groep jongeren uit hun kerk IBAB, om in Borel werk te doen. Zij nodigden ons uit om daar een deel van onze vakantie door te brengen en muziek te maken, omdat ze net als Magno en ik daar ook erg van houden. Direct daarna hebben we op 20 januari uit Rio de bus genomen om na een tien uur durende reis aan te komen in Guarapari, in de staat Espirito Santo voor de cursus CEFLAL. Dit is een cursus voor leiders van activiteiten op het gebied van sport en evangelisatie, verbonden aan baptistenkerk en/of de Internationale Sport Coalitie (denk bijv. aan Athletes for Christ). In een andere blog zullen wij daar nog meer over uitleggen, wat wij daar hebben geleerd.

Volgende week verhuizen we naar Santa Cruz da Serra, in Duque de Caxias, een ander deel van Rio, om daar voor 5 maanden de Uitgebreide Integrale Discipelschapstraining van YWAM Rio te volgen. We hebben daar een tijdelijk huisje gekregen die wij zelf in gaan richten met onze eigen spullen en meubels die wij gekregen hebben na onze bruiloft. We zijn benieuwd wat God ons in deze tijd wil leren. We hopen dagelijks intensief bezig te zijn met Gods Woord en ons in te zetten voor het ontwikkelingswerk wat gedaan wordt in de wijk Santa Cruz, werk wat lijkt op ons werk in Borel en Tuiuti. Wilt u aan ons denken, en meebidden?

Denk ook aan de politie van Rio de Janeiro, die staakt voor een hoger salaris. De politie van Rio verdient het minst van heel Brazilië, en denk aan het risico wat zij dagelijks in hun werk lopen. Bid u mee voor deze stad, dat de onderhandelingen met de overheid goed mogen verlopen, dat het geen extra geweld zal oproepen. Bid mee voor onze financiën, vanwege de extra uitgaven voor ons nieuwe huis en een paar onderzoeken en extra doktersbezoeken van Lieke deze maand, niets ernstigs!

Volgende keer meer!
Liefs, Magno en Lieke

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts