Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - januari en februari 2018

Lieve lezers,
Na een fijne verlofperiode in Nederland bij de familie, zijn we dankbaar dat Lieke en Pérola weer 
veilig in Brazilië zijn thuisgekomen, na een lange reis, en weer samen zijn met Magno. We hebben eerst twee weken uit kunnen rusten en ons nieuwe huis verder in kunnen richten, voordat we begonnen zijn met werken op 29 januari met vergaderingen en gebed, met de rest van de staf van Jeugd met een Opdracht (JOCUM) in Borel. Een week lang hebben we samen iedere dag in gebed Gods leiding gezocht voor het nieuwe jaar en ook specifiek gebeden voor ons team en de verschillende projecten en voor uitbreiding van ons team en meer vrijwilligers. God leert ons om in alles op Hem te vertrouwen. 

Jesaja 15:18 En daarom wacht de Heere, opdat Hij u genadig zal zijn; en daarom zal Hij Zich verheffen om Zich over u te ontfermen. Voorzeker, de Heere is een God van recht. Welzalig zijn allen die Hem verwachten.


We bidden voor het voetbalproject en ook voor de administratie van JOCUM. De gemeente van Rio is al een maand te laat met het overmaken van de subsidie. Ze zeggen dat het geld op is. We vragen ons af waar het dan wel aan is besteed. Veel andere crèches in Rio hebben de subsidie ook nog niet ontvangen, waardoor veel leraren niet zijn uitbetaald en het onzeker is of ze in februari open kunnen gaan.

Lieke heeft ook weer de fysiotherapie opgepakt, omdat ze de laatste maand weer meer last van haar rug en bekken heeft gekregen. We danken u voor uw gebeden, ook voor haar gezondheid, en voor een goed verloop van de zwangerschap. Pérola gaat straks midden februari ook weer beginnen op de crèche van JOCUM, als Lieke aan het werk is.

Magno heeft in januari vooral gewerkt aan de meubels van de crèche om die te restaureren en heeft ook andere onderhoudsklussen op de basis gedaan. Kerst heeft hij samen met andere stafleden gevierd en ook heeft hij een familie in Borel geholpen met een voedselpakket om toch aan het eind van het jaar te eten te hebben. Deze familie kennen wij al langer, een oma die alleen voor haar kleinkinderen zorgt. De moeder van deze kinderen leeft wel, maar heeft HIV. Afgelopen jaar heeft deze familie ook een jongen aan het drugsgeweld verloren, wat veel verdriet met zich meebrengt!

We vragen uw gebed voor het komende jaar, nu we plannen aan het maken zijn en Gods wijsheid vragen. Het ijswinkel-project zetten we stop deze maand, omdat het vanwege lage inkomsten moeilijk is om het draaiend te kunnen houden, maar binnen het voetbalproject blijven we werken met de jongens, jong en oud. We zoeken naar andere manieren om de jongens die nu in de ijswinkel werken, Kevyn en Gabriel, verder te kunnen helpen op het gebied van werk en opleiding. Magno is begonnen met een 'werkplaats' waarbij hij jongens in Borel wil leren meubels te maken en te restaureren, omdat hij hier zelf ervaring mee heeft. Voor de jongens kan dit werk en inkomsten opleveren.

Bidden helpt echt! We mogen daarvan getuigen, ook via één van de leden van de drugsbende. Het plein voor onze basis van JOCUM ligt centraal, midden op de berg in Borel. Afgelopen jaar heeft de drugsbende meerdere malen geprobeerd om daar feesten te organiseren, met drank en drugsgebruik en drugsverkoop, waar ook veel moeders hun kleine kinderen mee naartoe namen. Als team van JOCUM hebben wij dit continu in ons gebed aan God voorgelegd, en Hem gesmeekt dat dit niet door zou gaan. Nu heeft de drugsbende het min of meer opgegeven. Wij hoorden één van de leden van de drugsbende een gesprek voeren met een winkeleigenaar in Borel. Hij zei dat het logisch was dat die feesten geen succes zijn geworden, omdat Gods kerk bidt, wijzend naar onze basis. Zo mogen wij getuigen en zo mogen mensen ook God zien werken. Ons gebed is van groot belang!

Bid u ook mee voor Magno die deze week op reis gaat naar Contagem en Ouro Preto, in de staat Minas Gerais, samen met 5 jongeren uit Borel, voor evangelisatie tijdens carnaval, samen met Jeugd met een Opdracht. Lieke blijft thuis vanwege Pérola en de zwangerschap, reizen zou te vermoeiend zijn. We bidden dat de evangelisatie acties een zegen mogen zijn voor de mensen daar, en ook voor de jongens die met Magno mee gaan.
Komende maand staat het begin van een nieuwe DTS (DiscipelschapsTrainingSchool) op de planning, maar we bidden nog voor meer aanmeldingen om de school door te kunnen laten gaan. Ook begint de avondopleiding Community Development in een kerk in een andere wijk in Rio de Janeiro.




Hartelijke groet en Gods zegen gewenst,
Lieke, Magno en Pérola

Reacties

Populaire posts