Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Maart 2023 - Vergaderen en projecten in volle gang

Na onze zomervakantie zijn we begin februari in Borel weer begonnen, als team van Jocum, om samen in gebed om Gods leiding en zegen te vragen voor dit nieuwe jaar. We vragen God om wijsheid voor de nieuwe leiders van de basis, en voor de veranderingen in het bestuur, waar Lieke nu zelf ook deel van uit mag maken. Het bestuur in Jocum heeft de verantwoordelijkheid bij het nemen van beslissingen die de organisatie aangaan, het oplossen van problemen en een pastorale taak als het gaat om de zorg voor het team en stafleden. Ook werkt Lieke nog steeds in de verschillende projecten in Borel en is ze medeverantwoordelijk voor de trainingen, onder andere met de Discipelschaps Trainingsschool en kortere cursussen. De bestuursvergaderingen vinden één keer in de twee weken plaats. Het team van stafleden heeft ook een aantal veranderingen ondergaan, sommige zendelingen zijn weggegaan, en nieuwe stafleden zijn aan de slag gegaan. Afgelopen week kregen de nieuwe stafleden een introductiecursus van 3 dagen om meer te weten over de geschiedenis, missie, visie, waarden en normen die bij JOCUM Borel belangrijk zijn. Ook organiseerden we een Love Feast, ter bevordering van de gemeenschap en eenheid in het team, een speciale maaltijd, waarbij we extra aandacht voor elkaar hebben, en samen God prijzen, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad, kunnen wij liefhebben!

Ook zijn de projecten weer begonnen. Er zijn ouderbijeenkomsten georganiseerd en kinderen, jongeren en volwassenen uit Borel hebben zich weer ingeschreven voor de verschillende projecten. Bijvoorbeeld voor de muziekschool, het voetbalproject, het meisjesproject en de handarbeidklas. De crèche draait overigens alweer sinds begin februari. Nina is daar ook al het nieuwe schooljaar begonnen, nu in groep 1. Pérola gaat inmiddels naar groep 4, op haar eigen school. Ook begonnen we het jaar met een bijeenkomst met de vrijwilligers die part-time dienen op de basis, onder andere in het gezondheidscentrum (psychologen, tandartsen, etc.)

Wij, samen met ook andere bases van Jocum in Brazilië, zijn tijdens carnaval actief geweest met evangelisatie in verschillende steden. Bia, onze dochter, is ook samen met haar klas van de DTS tijdens carnaval actief geweest in de stad Santa Helena, vlakbij de grens met Paraguay, waar ze evangeliseren, ook via optredens en kinderwerk. Wij zijn dankbaar dat ze begin februari de cursus is begonnen en bidden haar Gods zegen toe deze tijd. Ook zijn er drie jongens van het voetbalproject, samen met een begeleider, in Ouro Preto, geweest, waar ze met muziek hebben gevangeliseerd, in een stad waar veel studenten carnaval vieren. 

Wij bidden ook nog steeds voor Turkije en Syrië, ook voor vrienden die vanuit Brazilië daarheen zijn uitgezonden. Ze zijn daar actief met noodhulp. We vragen verder uw gebed voor de mensen hier in Rio (en andere staten in Brazilië) die geleden hebben door de hevige regens en overstromingen, die hun bezittingen hebben verloren en waarbij ook mensen om het leven zijn gekomen. We bidden ook voor Borel, waar we afgelopen weken meer onrust en geweld in de wijk meemaakte.

Hartelijke groeten vanuit Rio en Gods zegen gewenst,

Magno, Lieke en de kinderen


Meer fotos en updates via instagram:
@liekeribeiro en @jocumborel






Reacties

Populaire posts