Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Mei 2023 - Herfst in Brazilie

Psalm 46: 2-3 God is ons een toevlucht en kracht; Hij is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden. Daarom zullen wij niet bevreesd zijn, al veranderde de aarde van plaats.

God is trouw, en wij kunnen in alles op Hem vertrouwen. In moeilijke tijden is Hij onze enige toevlucht, en Hij is altijd met ons, ook al denken we Hem niet te kunnen zien. Wat een rijkdom om dit te weten en de Heere zo persoonlijk te mogen kennen! Ook bij ons werk hier in Borel is het onmogelijk op eigen kracht mensen te veranderen. God werkt met Zijn Heilige Geest om harten te veranderen.

We bidden dat de kinderen, jongeren en volwassen met wie wij contact hebben, inzien dat alleen Jezus Christus de weg is, dat zij Zijn vergeving aan mogen nemen. Bia is inmiddels bezig met het afronden van de theorie-periode van haar Discipelschaps Trainingsschool (DTS) in Foz do Iguaçu. Volgende week vertrekt zij op outreach naar Turkije, waar ze met haar groep mee gaat helpen met zendelingen die daar al zijn. Ze gaan hulp verlenen aan mensen in nood, die getroffen zijn door de aardbevingen.

We bidden voor haar reis, bescherming en voor Gods zegen. Wilt u meer weten over deze zendingsreis, neem dan contact met ons op via de e-mail: liekeinrio@gmail.com. U kunt ook een gift overmaken – aftrekbaar voor de belasting – naar stichting HVC, reknr. NL51ABNA 0561455139, met vermelding: ‘Project 8088, zendingsreis Bia’. Heel hartelijk dank!

Deze maand april ontvingen we verschillende vrijwilligers op de basis, een stel uit Amerika em Amina, een meisje uit Egypte. Het is erg bijzonder om haar hier te ontvangen, als moslim. We geloven dat het ook een grote mogelijkheid is voor haar om Jezus persoonlijk te leren kennen, en we vragen ook daar uw gebed voor! Amina geeft toneelles, ook al in Egypte, en ook hier gaat ze de komende weken deze lessen geven. De Amerikaanse vrijwilligers geven Engelse les em zorgen voor professionele foto´s van de projecten, onder meer voor op onze website.

Met ons gaat het goed en nu de herfst in Brazilië begint, krijgen we ook weer te maken met verschillende griepvirussen; af en toe zijn de kinderen ook een paar dagen ziek thuis. Op school gaat het goed. Pérola en Nina zijn begonnen met gymles, wat ze erg fijn vinden! Hier op de scholen is gymles niet vanzelfsprekend.

Lieke is bezig met het afronden van een korte cursus op het gebied van counseling in missionaire situaties en member care. De Nederlandse betekenis van ‘member care’ is: ondersteuning van zendingswerkers. Deze cursus is erg leerzaam en interessant! 

Een hartelijke groet uit Rio en Gods zegen toegewenst!

Lieke, Magno en de kids


Reacties

Populaire posts