Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Februari 2023 - Start van het nieuwe jaar in Borel / RJ

Wij kijken dankbaar terug op een fijne tijd van verlof bij de familie in Goudriaan in december/januari, met ook een paar leuke uitjes. We hebben genoten van de rust en het ontmoeten van familie en vrienden. Voor jullie in Nederland is sneeuw tegenwoordig al best bijzonder, maar voor ons en de kinderen al helemaal. Pérola en Nina vonden het prachtig om met sneeuwballen te gooien.

Eind januari zijn we weer teruggekeerd naar Rio de Janeiro, om daar het werk in Borel 1 februari weer op te pakken. We komen dan eerst als leiding en team weer bij elkaar om het werk aan de Heere op te dragen en om Zijn zegen te vragen voor het nieuwe jaar. Ook zijn de lessen op de school van Pérola en creche van Nina weer begonnen. 

Tijdens het verlof hebben we ook de Thuisfrontcommissie ontmoet. Dat was een goede avond, waarop we konden bijpraten en ook voor elkaar konden bidden.
Verder heeft Lieke samen met oudste dochter Bia (18 jaar) een avond verzorgd in de gemeente voor de verenigingen samen. We hebben verteld over ons werk in sloppenwijk Borel, en de realiteit van het leven in Rio de Janeiro en we hebben samen een spel gedaan. Ook hebben we met elkaar gesproken en nagedacht over hoe wij kunnen zorgen en ons kunnen inzetten voor onze naasten.
Bedankt clubleiding voor deze mogelijkheid! Het was ook fijn om elkaar en God te ontmoeten in de kerk.

Bia is inmiddels begonnen met haar DiscipelschapsTrainingSchool, in de stad Foz do Iguaçu, (zuiden van Brazilie), we bidden haar een gezegende tijd toe tijdens deze school die haar toerust voor zendingswerk, en waarin de leerlingen God dieper leren kennen. 

We vragen ook uw gebed voor de families die zijn geraakt door de hevige regenval hier in Rio de Janeiro, waar velen hun bezittingen/huis kwijt zijn; en voor de evangelisatie acties tijdens carnaval, volgende week. 

Een hartelijke groet en Gods zegen gewenst,

Lieke, Magno en kinderen







Reacties

Populaire posts