Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - Augustus 2021

Beste lezers,

Het is al een tijdje terug dat we hier via de blog van ons hebben laten horen. Met ons gaat het goed en daar zijn we God dankbaar voor. Op dit moment zijn Lieke, Pérola en Nina voor een maandje op verlof in Nederland. Magno bleef dit keer in Brazilië met Bia, ook omdat hij bezig is met muziekopnames en andere activiteiten die hij niet zomaar even af kan zeggen.

Afgelopen half jaar is Lieke naast de administratie en het voetbalproject vooral bezig geweest met de DTS (Discipelschaps Trainingsschool).
We kijken terug op een leerzame theoretische periode van drie maanden, met bijzondere ervaringen tijdens de lessen van verschillende leraren uit YWAM (Jeugd met een Opdracht) Brazilië en kerken, waarin de leerlingen hun relatie met de Heere Jezus hebben kunnen verdiepen. Ze hebben ook meer over Gods karakter geleerd, en over hun plaats in de geschiedenis van God, door het bestuderen van Zijn woord, en over de zendingsopdracht!

Daarna volgde de outreach van twee maanden. Lieke is samen met Nina de eerste maand meegegaan in mei, naar de stad Jequitinhonha, in de staat Minas Gerais, in het Noordoosten van Brazilië, in het woestijngebied. Het was een busreis van 18 uur, samen met nog een staflid uit Jocum Borel en de vijf leerlingen van de DTS.

Magno bleef thuis met Pérola en de andere meiden, omdat ze ook niet zo lang de schoollessen konden missen. We verbleven met ons team bij een zendingsorganisatie, die werkt met kerkstichting, en noodhulp biedt aan arme, afgelegen gemeenschappen, en ook een voedselhulpprogramma heeft. De meeste mensen leven in extreme armoede in deze regio. Drie keer per week kookten we voor ongeveer 70 kinderen. Voor de meesten van hen waren dit de enige warme maaltijden die ze kregen. Twee keer in de week bezochten we de gemeenschappen waar we het Evangelie brachten, visites deden en ook kerkdiensten organiseerden.

Toen Lieke wegging, kwam Lucas, een ander staflid van Jocum Borel en leider van de DTS, om haar plek in te nemen voor de laatste maand. Lieke heeft na thuiskomst twee weken vakantie gehad voor ze weer aan het werk ging op de basis, wat erg fijn was om speciaal meer aandacht ook aan Pérola te geven, en zoals gezin weer samen te zijn.


We kijken terug op een bijzondere, leerzame tijd, en danken God voor Zijn goedheid en trouw! Het was voor de groep moeilijk om afscheid te nemen, omdat in die twee maanden outreach toch sterke banden zijn opgebouwd met de medewerkers van de missie daar, en de kinderen en families met wie ze gewerkt hebben. Jequitinhonha heeft nu een speciaal plekje in ons hart en we blijven bidden dat het Evangelie steeds meer harten mag raken in die regio.

Op 4 juli vond de diploma-uitreiking van de DTS plaats, waarmee de studenten hun school na vijf maanden afrondden. We kijken nu al uit naar de volgende DTS in februari 2022, die Lieke ook mee mag leiden.


Magno is in zijn werk met de muziekgroep vooral bezig met het helpen waar nodig en waar mogelijk van de verschillende muzikanten, die werkloos zijn door de pandemie, en toch hun families moeten onderhouden. Wilt u bidden voor hem, dat hij Jezus mag presenteren aan deze mensen, die al zo lang in de ´samba scene´ zijn betrokken, waar vooral veel ongeloof en afkeer heerst tegen christenen, en het spiritisme sterk is? Het is al een grote stap dat ze elke keer pas beginnen met repeteren na gebed door Magno. Als hij dat vergeet, is er altijd iemand die hem daaraan herinnert. We bidden en geloven dat God zo door Zijn Geest in hen mag werken, at ook zij een echte ontmoeting met Jezus mogen ervaren

In Brazilië is het nog altijd een crisissituatie wat betreft het coronavirus. Veel mensen zijn werkloos geworden en veel families komen voedsel te kort. Gedurende het afgelopen jaar hebben we veel mensen kunnen bereiken met noodhulp in de vorm van voedselpakketten, door giften, ook uit Nederland en samenwerking van Jocum met andere hulporganisaties.
De afgelopen maanden is een aantal scholen weer open gegaan, maar nog steeds zijn veel kinderen thuis. Ook zien we nog grote tekorten in de gezondheidszorg, en telkens weer veel nieuwe besmettingen door corona, maar gelukkig overlijden wel minder mensen. Geleidelijk worden steeds meer mensen bereikt met de vaccinaties.


We zijn ook dankbaar dat Felipe, de jongen uit Borel die deel uitmaakte van het voetbalproject, en vorig jaar een DTS heeft gedaan, in april gedoopt is in een kerk in Borel. Hij is nu ook werkzaam bij YWAM als staflid, wel in een andere stad. Wonderlijk om zo te zien dat God werkt en levers verandert. Het voetbalproject bereikt nog steeds wekelijks meer dan 50 kinderen tijdens de trainingen en bijeenkomsten, we zijn ook dankbaar voor het team van vrijwilligers wat daar aan bijdraagt, zodat dit werk steeds door kan blijven gaan.

Groeten
Magno, Lieke en de kids.











 



Reacties

Populaire posts