Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - December 2018

Beste lezers,
We kunnen nu even een paar dagen uitrusten, tussen Kerst en Oud en Nieuw. Hier in Brazilië wordt Kerst vooral op kerstavond gevierd in kerken en door families thuis. De maand december was voor ons bij Jocum een drukke maand met jaarafsluitingen van de projecten voor de zomervakantie in januari. Ook hebben we vergaderingen gehad om het afgelopen jaar te evalueren.
Bijzonder was dat we de maand begonnen op 09 december met het samenkomen van de kerken van verschillende denominaties in Borel, ter gelegenheid van de dag van de Bijbel, om samen een openluchtdienst op straat in Borel te organiseren, te evangeliseren en bidden voor Borel, en zingend en prijzend de straten van Borel door te lopen. Het was een historische dag voor Borel.
We hebben genoten van de afsluiting van de muziekschool waarbij de leerlingen mochten optreden voor familie en vrienden uit Borel. De kinderen van de crèche hebben deze maand twee uitjes gehad: naar een kinderboerderij en naar het bos en ze hadden ook nog een jaarafsluiting met een tandenpoetsdiploma en cadeautjes. De meisjes van het meisjesproject Alices kregen ook cadeautjes en er werden kerstliederen voor hen gezongen door een koor!
We hebben voor de staf en de vrijwilligers van JOCUM een picknick georganiseerd in een park vlakbij het strand. Het was een mooie dag, waarop we met elkaar de Heere hebben gedankt voor het afgelopen jaar. Gisteren hebben we de afsluiting van het voetbalproject gedaan, met een klein toernooi voor jong en oud, een speciaal diner en een terugblik met video en foto’s.
In januari blijven wij werken, de meeste stafleden zijn op vakantie. Omdat wij in september in Nederland zijn geweest, blijven wij nu op onze post en zijn in januari verantwoordelijk.
Met Pérola en Nina gaat het goed. Nina kruipt, staat ook al en begint aardig te babbelen. Pérola heeft afgelopen maand Sinterklaas gevierd op de Nederlandse School hier in Rio en de laatste zaterdag had ze daar een kerstontbijt. Nu heeft ze ook vakantie.

Milena, een van de meisjes die we begeleiden met school, is gelukkig niet blijven zitten zoals de verwachting was van haar leraar, maar doorgegaan naar het volgende jaar, we zijn erg trots en dankbaar!
Nog het laatste nieuws over de auto: we hebben een grotere auto (een Opel Zafira, tien jaar oud) aangeboden gekregen tegen een redelijke prijs. Nu proberen we onze eigen auto te verkopen. Als dat lukt, kunnen we alvast een deel betalen van nieuwe auto. We vertrouwen dat de Heere ook voor de rest zal zorgen.

Een hartelijke groet vanuit Borel en allen Gods rijke zegen toegewenst voor het nieuwe jaar.
Lieke, Magno, Pérola en Nina










Reacties

Populaire posts