Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws uit Rio - maart 2016

Begin maart is Magno nog een keer uitgenodigd in Belo Horizonte, om mee te werken aan een evangelisatieactie onder prostituees. Dat was een gezegend weekend! Moeilijk om te zien onder welke omstandigheden deze vrouwen leven, maar dankbaar om hen te bereiken met Gods liefde.
Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de vrouw hebben we samen met onze kerk in Borel een speciale bijeenkomst voor de vrouwen in Borel georganiseerd, zelfs met cadeaus! Er waren vrouwen aanwezig die nooit eerder naar de kerk zijn geweest, erg bijzonder!

Deze maand hebben we ook twee fotografen op bezoek gehad, één vriendin van Lieke uit een andere staat in Brazilië en een andere professionele topfotograaf. Zij kwamen speciaal om zwangere meisjes en vrouwen te fotograferen in Borel (de jongste was 15 jaar oud). Wij hebben ze daarbij begeleid, om ze naar de huizen te brengen van de vrouwen. We hopen ze de foto´s cadeau te geven, en in juli een tentoonstelling van de foto´s in Borel te organiseren, met de vrouwen erbij, mét de baby’s. Dit is een manier om met deze groep meisjes en vrouwen in contact te komen, te evangeliseren, en ook te praten over zwangerschap en moeder worden etc. 

In Borel is het steeds onrustig, met geweld tussen politie en drugsbenden. We vragen daarom ook om gebed, voor bescherming, voor de jongens van de drugsbende, dat zij daaruit mogen stappen, voor de politie, voor wijsheid. Afgelopen week is er een jonge jongen gestorven door dit geweld, wat heel verdrietig is, vooral voor de familie, zijn vrouw en kinderen. Ook is er iemand opgepakt bij de acties. Er wordt steeds vaker drugs openlijk verkocht op straat, het ligt zichtbaar op tafels, en we zien meer wapens onder de leden van de drugsbenden. De politie lijkt meer afwezig. 

Als JOCUM Borel ontvangen we veel vrijwilligers, ook uit het buitenland, dat vraagt soms extra begeleiding van Lieke. Met de andere projecten gaat het ook goed, Lieke ondersteunt voornamelijk de administratieve kant van de projecten. Wat betreft de financiën, dat is altijd een kwestie van vertrouwen op God, omdat alle projecten van giften afhankelijk zijn.
In het weekend van 15-17 april hopen we zoals al eerder verteld met 20 jongens (tot 13 jaar) van het voetbalproject naar Paraty te gaan, waar we uitgenodigd zijn door een kerk om daar een paar dagen met hen door te brengen, met voetbal, BBQ en een programma in de kerk zelf. Zo´n reis is een bijzondere ervaring voor jongens die normaal gesproken niet veel meer zien dan hun eigen buurt, Borel, en waar ze naar school gaan. Dank aan degene die daar een bijdrage voor heeft gegeven!

Magno is naast de voetbal ook vooral bezig met onderhoud en bouw op de basis. Er wordt bijvoorbeeld een nieuwe ruimte gemaakt binnen de muziekschool om te gebruiken om muziek op te nemen, een soort studio. Ook investeren we veel tijd in de begeleiding van de jongens, vooral in deze tijd dat het in Borel onrustig is, is dat belangrijk! We zien vooral dat jongens uit gebroken families, zonder vader, of een vader die weinig aandacht geeft, vaker niet meer naar school gaan en gevoelig zijn om betrokken te worden bij een drugsbende. 
Ook heeft Magno de afgelopen maand een jongen begeleid uit Borel naar een afkickkliniek, een jongen van 23 jaar, met 4 kinderen. Jammer genoeg is hij na twee weken weer terug gekomen naar Borel. Hij wilde niet langer blijven, en vond dat het al beter met hem ging. Wilt u voor hem bidden, dat hij toch de juiste keuzes mag maken. Zijn naam is Alessandro. Hij komt af en toe naar de dagopening en de gebedsbijeenkomsten van JOCUM. 

Afgelopen zondag hebben wij Pasen gevierd, samen met de kerk in Borel.  Jezus leeft! We hebben ook een paar vrije dagen gehad, waarin we een paar mooie plekken in Rio hebben bezocht, bos, strand, en park. In zo´n grote stad als Rio zoeken we zo de frisse lucht op, met Pérola! We zijn ook dankbaar dat Pérola bijna jarig is, 8 april wordt ze 1! We hopen haar verjaardag samen met opa en oma van Genderen te vieren, die in juni bij ons op bezoek komen. 

Hartelijk dank voor uw meeleven en gebed!
Groeten, Magno, Lieke en Pérola









Reacties

Populaire posts