Doorgaan naar hoofdcontent

Uitgelicht

Juni 2023 - Van Borel naar Turkije

Inmiddels zijn de vrijwilligers uit het buitenland weer vertrokken, terug naar Egypte en Amerika. Op de basis is het weer even iets rustiger, maar in de loop van deze maand verwachten we alweer nieuwe teams in Borel. Eerst een DTS-team uit het zuiden van Brazilië, dat een week komt, en daarna een groter team jongeren uit Sao Paulo, die ons een lang weekend komen helpen.   Afgelopen week was Lieke aanwezig bij een landelijke vergadering van JOCUM-leiders uit het hele land, in de staat Sao Paulo, op een grote boerderij. Dit waren bijzondere, inspirerende em bemoedigende dagen. Het is fijn om zo anderen te ontmoeten, die dezelfde visie en missie delen, op verschillende plekken in Brazilië en verspreid over de wereld werken. Centraal stond de nieuwe visie van Loren Cunningham (88), voor de komende jaren voor YWAM (Jeugd met een Opdracht internationaal). Cunningham is de oprichter van YWAM en maakt nog steeds deel uit van het internationale leiderschapsteam van de organisatie. De nieuwe v

Nieuws Magno en Lieke - november 2015

Beste lezers,
Wat gaat de tijd snel. Het jaar 2015 is al bijna weer afgelopen. We zijn al weer een maand hier in Rio, en volop aan het werk. Vooral aan het eind van het jaar, lijkt het altijd of er meer werk is, met de afsluitingen van de projecten, vieringen en jaarverslagen.
Nadat Magno de trainingen weer op heeft gepakt, samen met Matheus die tijdens zijn afwezigheid continuiteit gaf, zijn we dankbaar dat er weer meer jongens mee doen, tijdens ons verlof was dat namelijk een beetje terug gelopen. We zijn een jaarafsluiting aan het plannen voor de jongens, bijvoorbeeld een uitgebreid ontbijt, en we hopen begin volgend jaar een kampeerweekend met ze te organiseren. Daar is heel wat organisatie en steun voor nodig. Daarnaast werkt Magno ook weer aan de onderhoud van de basis van JOCUM, organisatie, meubels maken etcetera. Samen met het gehele team van JOCUM Borel zijn we ook bezig met het opknappen van de ruimte waar volgend jaar de (tweetalige) DTS gehouden wordt vanaf januari, in een kerk die de ruimte aan ons leent. 
Lieke is weer bezig met de jaarverslagen van de projecten, omdat december en januari dichterbij komt; en ook met fondsenwerving en financien voor geheel JOCUM Borel.
Met Pérola gaat het goed. Zij gaat nu ook mee met mama naar het werk, zo´n 2 of 3 dagen per week. Het is fijn dat ze gewoon bij ons kan zijn en nog niet naar een creche hoeft, omdat we ook geen familie in de buurt hebben, die even op zouden kunnen passen. Afgelopen week had ze koorts en was ze verkouden geworden, maar ook hier heersen de virussen, vooral nu met de overgang naar de zomer. 
Zoals ieder jaar nemen wij geen vakantie in januari, maar werken wij door en zorgen we voor de basis in Borel, terwijl de meeste stafleden hun familie opzoeken, op verschillende plaatsen in Brazilie. Magno gaat voor de kerst een midweek naar de conferentie van JOCUM in het midden van het land, samen met de rest van de staf, maar Lieke blijft thuis met Pérola omdat we haar nog iets te klein vinden voor een busreis van 17 uur! 
We bidden voor de situatie in Borel, dat steeds meer mensen geraakt mogen worden door het Evangelie, voor jongens en hun families die bij de drugsbende betrokken zijn, of in de gevangenis zitten, jonge vrouwen en meisjes die een baby verwachten, het werk van de politie agenten om de veiligheid te bevorderen.
2 december hebben we de verjaardag van Lieke gevierd, in Borel, we danken hiervoor, nu extra speciaal omdat het de eerste verjaardag is met Pérola.

Een hartelijke groet en Gods zegen,
Lieke, Magno en Pérola

Reacties

Populaire posts